Zmaji nemočni proti rumenim bojevnikom

Aleš Mišič, 15.5.2019
Robert Balen

Domžale so slavile proti Olimpiji s prepričljivo zmago 4:1 in ponudile Mariboru priložnost za potrditev naslova v Celju

Pričakovati ni bilo, da bo Olimpija v Stožicah proti Domžalam ponovila bleščečo predstavo iz Ljudskega vrta, kjer je v soboto potolkla najboljše moštvo sezone, a kljub temu je veljala za favorita pred domačim občinstvom. Kako hitro se lahko v nogometu vse spremeni, smo že večkrat videli. Proti Mariboru zelo razigrani zmaji, ki jim je uspevalo praktično vse, so bili včeraj povsem nemočni v obračunu z rumenimi bojevniki.

Že v drugi minuti so Domžale prešle v vodstvo po zaslugi avtogola Vitalijsa Maksimenka, ko je ta neuspešno reševal lastno mrežo. Dve minuti zatem so bili gostje blizu povišanja vodstva, vendar je Shamar Amaro Nicolson streljal mimo vrat. V 20. minuti je Amedej Vetrih po odlično izvedenem kotu Senijada Ibričića zadel za povišanje vodstva. Domžalčani bil lahko prišli do drugega zadetka že minuto prej, a je Ljubljančane rešila vratnica, ko je udaril Dejan Lazarević. Kako nemočna je bila Olimpija v prvem polčasu, najbolj zgovorno pove podatek, da so zeleno-beli sprožili le en strel, pa še ta je zgrešil vrata gostov.

Tudi v drugem polčasu so varovanci trenerja Simona Rožmana zagospodarili na igrišču in še bolj pritiskali proti vratom Nejca Vidmarja. V 58. minuti je po dvojni podaji usodo Ljubljančanov dokončno zapečatil Slobodan Vuk. V 70. minuti pa vendarle gol za Olimpijo. Najboljši strelec lige Rok Kronaveter je udaril, žoga bi zletela mimo vrat, a je po nepotrebnem posredoval Mateja Rom in jo preusmeril v gol. Olimpija je imela malo zatem še eno priložnost, Kronaveter je našel Asmirja Suljića, ki je žogo poslal čez gol. Maloštevilni gledalci so videli še en zadetek, v 78. minuti je Nicholson povišal vodstvo po lepi, enostavni akciji, za prepričljivo zmago s 4:1. Prvo zmago Domžal proti Olimpiji v tej sezoni.

V soboto so se prijemali za glavo Mariborčani, včeraj se je držal zanjo Olimpijin trener Safet Hadžić, ki o osvojitvi naslova že nekaj časa ne razmišlja več. "Zaslužena zmaga Domžal. Mi smo bili anemični, prelahkotno smo šli v tekmo. Takoj so nas kaznovali in do 90. minute se nismo pobrali. Treba je prespati, se potem pogovoriti in pripraviti za Velenje," je dejal Hadžić.

Njegov domžalski kolega Simon Rožman je bil seveda zadovoljen: "Mogoče smo od 60. do 75. minute malo izgubili ravnovesje, a kljub temu je treba fantom čestitati. Odigrali smo zelo dobro tekmo, tudi gledljivo, bilo je še kar nekaj priložnosti. Mogoče je to bila naša vrhunska predstava, držimo kontinuiteto dobrih iger, kar me še posebej veseli."

V Kranju je bil včeraj Triglav s 3:1 boljši od Krškega. (miš)

Anketa

Ali ste se letos že osvežili v morju?

Sudoku