Zmaga Domžal, poraz Mure in Olimpije: Maccabi v štirih minutah dvakrat zatresel mrežo Prekmurcev

šr, 11.7.2019
Aleš Cipot

Z gostovanja se bodo slovenski nogometaši vrnili različno razpoloženi, Olimpija pa je doma izgubila z Rigasom. Črno-beli bodo težko nadoknadili gola zaostanka iz Hajfe.

Precej manj radodarna je evropska nogometna zveza Uefa do klubov v evropski ligi kot v ligi prvakov. Za nagrade prvim bo šlo v tej sezoni 510 milijonov evrov, za slednje skoraj trikrat več - 2,04 milijarde. Vsak klub, ki bo igral v skupinskem delu elitnega tekmovanja, bo prejel 15,25 milijona evrov, za vsako zmago še dodatnih 2,7 milijona in za točko 900 tisoč evrov, so sporočili iz Švice. Tako čez palec, toliko bo v drugi ligi evropskega nogometa prejel finalist.

V prvem krogu kvalifikacij je na voljo 220 tisoč evrov, trije slovenski klubi so v igri zanje. Domžalčani so danes na Malti z Balzanom uprizorili revijo golov. Po uvodnem vodstvu, Senijad Ibričić je v peti minuti zadel iz enajstmetrovke, so dvakrat padli v zaostanek, a so se vrnili in zmagali s 4:3 (1:2). Za gostitelje so bili uspešni Urugvajec Ricardo Correa (v 34. minuti), Srb Uroš Ljubomirac (38.) in Nigerijec Alfred Effiong (56.), pri varovancih trenerja Simona Rožmana še Slobodan Vuk (49.), Gregor Sikošek (61.) in Matej Podlogar (76.).

Maccabi v štirih minutah dvakrat zatresel mrežo Mure

Z manj veselja na obrazu se bodo iz Izraela vrnili nogometaši Mure. Prekmurci so se sicer dolgo in dobro upirali Maccabiju iz Hajfe, toda morali priznati premoč. Težko delo bodo imeli, da čez en teden v Fazaneriji nadoknadijo gola zaostanka. Za Izraelce sta bila uspešna Juval Aškenazi (64.) in Mohamad Awad (68.).

Z Rigasom iz Latvije pa se je spoprijela Olimpija. Zmaji so edini, ki so prvo tekmo igrali na domačem stadionu. Danes še brez Mirala Samardžića, nekdanjega slovenskega reprezentančnega branilca, s katerim so sklenili pogodbo. Dvaintridesetletnik je četrta poletna okrepitev, pred tem so v zmajevo gnezdo prileteli Denis Šme, Luka Menalo in Ante Vukušić. Gorenjec je za slovensko reprezentanco odigral 15 tekem, bogato zgodovino ima na klubski sceni. Zelo bi jim prišel prav, saj je ljubljanska obramba prejela tri gole, napadalci pa so dali le dva. Dramatična končnica je bila v Stožicah, saj je pred tem padel le en gol. Za gostitelje sta zadela Eric Boakye (81.) in Luka Menalo (90.), za goste Darko Lemajič (52., iz enajstmetrovke), Glebs Kluškins (88) in Tin Vukmanič (93).

Anketa

Kolikokrat tedensko namensko poskrbite za rekreacijo?

Sudoku