Zlatko Zahovič ni sprejel odstopa Darka Milaniča: Nikoli ne bo sprejet, dokler bomo zmagovali

Marko Kovačevič, 11.8.2019
Andrej Petelinsek

Trenerju NK Maribor je dovolj žvižgov s tribun Ljudskega vrta, športnemu direktorju je pred odhodom na Norveško ponudil odstop. "Ne bom več dovolil, da lahko vsak žvižga najuspešnejšemu trenerju," sporoča Zlatko Zahovič

Namesto pomiritve je zmaga, prva v novi sezoni prve lige, prinesla pretres. Darko Milanič je ponudil odstop z mesta trenerja članske ekipe NK Maribor in izpustil zadnji trening pred letom v Trondheim, kjer slovenske prvake v torek čaka povratna tekma tretjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov. Da informacija drži, nam je potrdil športni direktor vijoličastih Zlatko Zahovič. A ponujeni odstop še ne pomeni, da Maribor nima trenerja. "Odstop ni bil sprejet in nikoli ne bo, dokler bomo zmagovali. Odstop je bil ponujen po zmagi, ne po porazu," je za Večer odločno zatrdil Zahovič.

image
Sašo Bizjak

Milanič je odstop ponudil zaradi žvižgov, ki so mu jih kljub zmagi proti sežanskemu Taboru namenili nekateri navijači. "Trener je samo človek. Popolnoma ga razumem. Argumenti so na njegovi strani. Tekmo končamo z golom, pa se slišijo žvižgi trenerju? Groza! Razumem, da sta trener NK Maribor in župan najbolj izpostavljeni funkciji v mestu, ki nikoli nimata prav. Naš cilj, naša funkcija je, da mu pomagamo," nam je dejal športni direktor, spomnil, da je Milanič z Mariborom šestkrat postal državni prvak, se uvrstil v skupinski del lige prvakov in evropske lige, osvajal pokalne in superpokalne lovorike ... Nadaljeval je v še ostrejšem tonu: "Trener je človek, ima ženo in otroke. Lepo je rekel: 'Zmagal sem, pa mi žvižgajo.' Ni kriv on, krivi smo mi v klubu. Dovolili smo, da se je ustvarilo stanje, ko lahko vsaka čistilka žali klub in trenerja. Tega ne bom več dovolil. Malomeščanstvo ne bo nikoli prišlo v klub. Malečnik in Miklavž ne bosta pljuvala po NK Maribor. Malečnik in Miklavž nista NK Maribor! Zahvala za podporo pa gre violam."

"Malomeščanstva ne bo v NK Maribor! Žvižgajo tisti, ki so do mladincev igrali v klubu, nato pa niso dobili priložnosti, ker niso bili dovolj kvalitetni"
image
Igor Napast

Najboljši strelec slovenske reprezentance je večkrat poudaril, da takega odnosa s tribun ne bo dovolil, dokler je v klubu. "Malomeščanstva ne bo v NK Maribor! Žvižgajo tisti, ki so do mladincev igrali v klubu, nato pa niso dobili priložnosti, ker niso bili dovolj kvalitetni. Malečnik in Miklavž ne bosta NK Maribor, meščani Maribora bodo NK Maribor. Žvižga se najuspešnejšemu trenerju v zgodovini. Je to normalno? To je problem pokvarjenosti. Ante Šimundža, največja legenda kluba, je šel, ker so ga pljunili. Tega ne bom več dovolil. Če je treba, grem v 'fajt' z vsemi, samo ne z violami, ki so ugled kluba. NK Maribor daje dodano kvaliteto mestu, ne pa TAM in 'šraufnciger'," je kar vrelo iz 48-letnika.

"Tekmo končamo z golom, pa se slišijo žvižgi trenerju? Groza!"

Neprepričljive predstave na začetku sezone so sprožile nezadovoljstvo. "Zavedamo se, da smo pripeljali okrepitve in dvignili pričakovanja. Od kod smo jih pripeljali? Nismo pripeljali Južnoameričanov, Neymarja in podobnih igralcev. Pripeljali smo jih iz Celja, Mure in Olimpije. To so igralci, ki niso nikoli igrali na taki ravni. Če bodo želeli velike in drage okrepitve, da denarja več ne bo na računu, ne klicati mene. Vedno se zavedamo, kdo smo in kam lahko sežemo," je poudaril Zahovič. "Dvanajst let nismo bili v rezultatski krizi. Kriza je, ko si šesti, sedmi, igraš v ligi za bedaka (ligi za obstanek, op. a.), kjer je Maribor že igral. Zdaj je v krizi, ko je drugi. Če je to kriza, dajte mi jo."

image
Andrej Petelinsek

Po ostrih sporočilih delu publike je zaključil v bolj spravljivem tonu. "Žalosten sem, a po drugi strani prepričan, da gremo čez Rosenborg. Imamo sto življenj," se je k povratni tekmi z Rosenborgom v Trondheimu, ki jo bo Maribor začel z zaostankom 1:3 iz prve tekme, ozrl prvi kadrovik vijoličastega kluba.

Anketa

Ali se boste cepili proti gripi?

Sudoku