Že veste, kje boste lahko nocoj spremljali tekmo med Valurjem in Mariborom?

Miha Dajčman, 10.7.2019
Marko Kovačevič

O dogajanju v Reykjaviku bo podrobno za vse Večerove platforme poročal novinar Marko Kovačevič.

Nogometni navdušenci z nestrpnostjo pričakujejo prvo uradno tekmo NK Maribor v novi klubski sezoni. Vijoličasti se bodo v Reykjaviku nocoj ob 22. uri na prvi tekmi prvega kroga kvalifikacij za ligo prvakov pomerili s prvakom Islandije Valurjem.

Ker televizijskih pravic za prenos nogometne tekme ni odkupila nobena slovenska televizija, so se pojavila vprašanja, kje bo mogoče spremljati nocojšnjo tekmo Maribora.

Pred današnjo tekmo vas vabimo, da prisluhnete Večerovemu podkastu o nogometu na povezavi TUKAJ.

Na spletni strani športnega časnika Ekipa SN so danes dopoldan objavili novico, da sta se portal Ekipa24 in časnik Ekipa SN s švedskim partnerjem dogovorila za prenos današnje tekme Valur - Maribor. "Ekskluzivno bomo z Islandije posredovali prenos švedske produkcije, ki bo preko nas tekmo slovenskim odjemalcem ponudila za ugodno, za mnoge celo simbolično ceno. Veliko smo delali in še delamo na tem, da bi bila zadeva z začetkom ob 22. uri čim bolj dostopna za naše bralce. Končna cena bo izključno pokritje zahtev švedske produkcije, medtem ko bo usluga z naše strani popolnoma brezplačna," so zapisali na portalu Ekipa24.

Večerov poročevalec iz Islandije
-(VIDEO) Mariborska odprava v Reykjaviku: Dooooolg dan in pasti umetne trave
-(VIDEO) Mariborska odprava v Reykjaviku: "Lahko gremo do lige prvakov"
-(FOTO) Vijoličasti pristali na Islandiji: Let trajal več kot štiri ure, zraven ni Derviševića, Zahovića ...​

Tekmo Maribora bosta preko radijskih valov prenašali tudi dve mariborski radijski postaji. Za Radio City bo tekmo komentiral Dejan Vedlin, za Radio Maribor se bo s stadiona Valurja javljal Matej Štrafela

Na spletu sicer že krožijo tudi napovedi (Facebook stran NK Maribor info), da si bo tekmo mogoče ogledati preko spletnega prenosa v živo, a spletne povezave tega prenosa zaenkrat še nismo zasledili. Gre pa v primerih, v katerih tekme ne prenaša nosilec pravic ali nekdo, ki je pravice odkupil, za nelegalno prenašanje tekem.

NK Maribor je na svoji spletni strani objavil, da bodo na vseh svojih spletnih kanalih ažurno objavljal informacije o dogajanju v Reykjaviku. 

Povezava do spletnega prenosa, ki stane 5,66 evra je TUKAJ.

O dogajanju v glavnem mestu Islandije bomo poročali tudi na vecer.com in na vseh družbenih omrežjih Večera. Vabljeni k spremljanju!

Anketa

Kolikokrat tedensko namensko poskrbite za rekreacijo?

Sudoku