Zavarujte svoje premoženje pred nepridipravi

Oglasno sporočilo, 23.6.2019
Heimhelden.de

Prazen dom v času oddiha je pravi magnet za vlomilce, zato pravočasno poskrbite za zavarovanje vašega imetja.

Vstopili smo v za mnoge najlepši čas v letu. Poletje nas ne razvaja le z dolgimi dnevi in s sončnimi žarki, temveč si lahko naposled vendarle privoščimo nekaj časa zase in za svoje najdražje ter se odpravimo na tako težko pričakovan in zaslužen dopust. Večina nas v času oddiha odide od doma in se za nekaj časa odpravi na morje, v gore, k sorodnikom. Pred odhodom spustimo še rolete na oknih, da v stanovanju ne bi bilo prevroče, ter se na družabnih omrežjih pohvalimo, kam "na lepše" nas bo vodila pot. Pri tem pa niti ne pomislimo, kakšno sporočilo s tem posredujemo nepridipravom.

Statistični podatki namreč kažejo, da se število vlomov v poletnih mesecih močno poveča. Da so tarča predvsem dalj časa prazna stanovanja. In nič ne pomagajo nova okna, protivlomna vrata, ali radovedni sosedi, ki budno spremljajo dogajanje v soseščinia. Nepridipravi vstopija v naše domove, ko jih najmanj pričakujemo, in za seboj pustijo razdejanje, predvsem pa odnesejo to, kar je vredno in nam veliko pomeni. Škoda pa je lahko še toliko večja, če svojega premoženja za primer vloma ali ropa nismo pravočasno in ustrezno zavarovali.

To je na svoji koži skusila tudi štiričlanska družina iz Maribora, ki se je nedavno preselila v hišo v mirni soseski, kakršno koli dodatno zavarovanje je zanje predstavljalo le dodaten in tudi nepotreben strošek. Vrnitev domov po desetih dneh brezskrbnih počitnic ob morju pa se je zanje spremenila v pravo nočno moro, saj so že na vhodnih vratih ugotovili, da je nekdo nasilno vstopil v njihov dom. Prizor v stanovanju je bil še bolj pretresljiv: razmetane osebne stvari, ki so ležale povsod, poškodovano pohištvo ... A to še ni bilo vse: podrobnejši pregled je pokazal, da so jim neznanci odtujili veliko dragocenih predmetov, med njimi tudi nakit stare matere, ki je bil vreden nekaj tisoč evrov. Izginile so umetniške slike, pa nekaj gotovine, ki jo je družina hranila za jesenske počitnice. Ko so se zavedli dejanskega stanja, je sledil "hladen tuš" - svojega premoženja niso imeli zavarovanega za primer vloma. Torej so vse stroške, tudi z nastalo škodo, morali nositi sami. Naivnost, da se pri njih vlom ne more zgoditi, jih je drago stala, škoda je bila velika, spomini izgubljeni, sled za storilci se je izgubila, da se kaj takega ne bi več ponovilo, so sklenili nemudoma zavarovati premoženje, ki jim je še ostalo.

Nauk zgodbe: po toči zvoniti, je prepozno. Zavarovati svoje premoženje pomeni zavarovati sebe in svojo družino. Kajti vlom ali rop se lahko zgodita vsem. Z zavarovanjem vloma in ropa, ki ga ponujajo pri zavarovalnici Adriatic Slovenica, bo vaš dopust še bolj brezskrben, vaše premoženje pa zavarovano, četudi vam ga bodo neznanci v času vaše odsotnosti poskušali odtujiti.

Vsako zavarovanje šteje, še zlasti, če zavarujete svoje imetje in s tem sami sebe. Adriatic Slovenica.

Anketa

Na katerem področju najpogosteje ustvarjate z rokami?

Sudoku