Zapriseženi pohodniki: Marija Gradišnik je lani opravila 340 vzponov na Pohorje

ZR, 22.3.2020
Foto: Franc Kebrič

30-let se že številni ljubitelji pohodništva in Pohorja povezujejo, pridružujejo akciji Pohorje, moj hrib.

Udeleženci akcije Pohorje, moj hrib so pred kratkim obeležili že 30 let te akcije, ki povezuje vse, ki radi obiskujejo Pohorje in svoje vzpone beležijo v posebnem nabiralniku na vrhu. Prireditve se je udeležilo okoli 60 pohodnikov. Kot je povedal vodja akcije Franc Kebrič, se jih je prejšnja leta zbralo tudi po 130, letos pa jih je, na žalost, manjkalo kar trideset, ki bi sicer prejeli priznanja.

image
Zlatka Rashid Milena Gradišnik 

"Kljub temu pa hodi na Pohorje še vedno veliko pohodnikov, čeprav so se časi, na žalost, očitno spremenili. A je prireditev kljub vsemu izredno uspela, udeleženci so bili v lepi dvorani gasilskega doma v Razvanju nadvse dobro razpoloženi. Zaželeli so mi veliko zdravja, saj bi radi, da akcijo še naprej vodim," je povedal Kebrič in posebej izpostavil Mileno Gradišnik, ki je v letu dni spet opravila 340 vzponov pri starosti 65 let.

Pohodniki bodo jubilej praznovali še vse leto tudi v drugih hribih. Na pohode bodo ob vzponih na Pohorje hodili še s Planinskim društvom Planika iz Maribora, ki ima na voljo izkušene vodnike.

Anketa

Ali se poleti držite posebne diete?

Sudoku