Žan Zaletel: Branilec za prihodnost

Miha Dajčman, 29.6.2020
Andrej Petelinšek

Da je obramba Celja izjemno trdna in med najboljšimi v ligi ter da je v Kidričevem njihov vratar Matjaž Rozman znova ostal nepremagan, je tudi zasluga Žana Zaletela, ki pri 20 letih kot osrednji branilec že igra eno vidnejših vlog. V tej sezoni je član slovenske reprezentance do 19 let igral na 30 tekmah, v prvenstvu je izpustil le dva kroga (proti Muri, ko so Celjani izgubili prvič po 23. novembru, je bil na klopi).

"Že od prve minute smo pokazali energijo, ki smo jo želeli in za katero smo se dogovorili v slačilnici. Skozi celotno tekmo smo to tudi ponavljali," je zmago proti Aluminiju ocenil nekdanji up Brava, ki je v knežje mesto prišel pred dvema letoma. Kidričani so v začetku drugega polčasa pritiskali na vrata Rozmana, ki pa je nekajkrat dobro posredoval. Da bi imel čim manj dela, je skrbel mladi branilec: "Ko so pritiskali, smo stopili skupaj, niso pa prihajali do lahkih priložnosti, da bi se lahko vrnili," je povedal Zaletel.

Vzdušje v slačilnici Celja je znova odlično, kar se v Kidričevem hitro sliši in vidi, saj lahko novinarji stojimo praktično pred njihovimi vrati. Zaletel razkriva, da zadnje dni med Celjani govora o naslovu prvaka ni veliko: "Po resnici povedano, je več govora o posameznih tekmah. Na koncu pa bomo videli, kako bo." 

Anketa

Se boste zaradi trenutne epidemološke slike odpovedali dopustu na Hrvaškem?

Sudoku