Začetek proti Norvežankam dober, konec porazen

Bojan Bauman, 2.12.2019
Hit

Slovenska ženska reprezentanca je v drugem krogu svetovnega prvenstva na Japonskem doživela prvi poraz; s 36:20 so bile boljše Norvežanke

Pogumno so se slovenska dekleta podala v dvoboj z Norvežankami, eno najboljših reprezentanc zadnjega obdobja na svetu. Sprejele so hitro igro Skandinavk. Še več - tekle so hitreje, bolj učinkovite so bile pri menjavah igralnih mest in dosegale so več zadetkov iz izdelanih akcij. Tjaša Stanko, Ana Gros in Nina Zulič so bile za to nagrajene z nekajkratnim vodstvom tudi s po tremi zadetki.

A je bilo že takrat jasno, da nosilke slovenske igre ne bodo zdržale enakega tempa skozi vso srečanje. Posebej, ker vratarka Amra Pandžić ni imela svojega dne. Kar bi lahko bilo ključno za še eno senzacijo Slovenk, ki so v uvodnem krogu premagale Nizozemke. Slovenke za svoje najboljše posameznice nimajo enakovrednih zamenjav.

Norvežanke so ekipa, ki zna kaznovati vsako napako nasprotnic. Te so se začele pojavljati v zadnjih minutah prvega polčasa, ko so Skandinavke najprej nadoknadile zaostanek in zatem uspele povesti z 12:11. V drugem polčasu so nasprotnice Slovenk potrebovale vsega deset minut, da so prednost povišale na osem golov. Tekma je bila izgubljena in selektor Uroš Bregar je ponudil priložnost igralkam s klopi. Norvežanke do zadnje minute tekme niso popuščale. Dobro napolnile slovensko mrežo ter tekmo končale z zmago 36:20. Slovenke so v drugem polčasu dosegle devet zadetkov, prejele so jih 24. Časa za podrobno analizo poraza naše rokometašice ne bodo imele - že jutri ob 10. uri bodo v Kumamotu znova na igrišču, ko bodo nasprotnice Angolke. ​

Drugi rezultati v skupini: Kuba - Srbija 27:46 (11:25), Angola - Nizozemska 28:35 (12:7); vrstni red: Norveška in Srbija po 4 točke, Nizozemska in Slovenija po 2, Angola in Kuba.

Anketa

Ali se poleti držite posebne diete?

Sudoku