(VIDEO) Zala in Gašper sta naravnost pretresena, ker jima je uspelo

Denis Živčec, Tel Aviv, 15.5.2019
Denis Živčec

Naša predstavnika sta upala, da bo vsega konec. Pa so, smola pa taka, gledalci in žiranti v finale poslali tudi njiju.

"Mislila sem si uuuu, tole se bo pa zares dobro končalo. Potem pa so razglasili Slovenijo," so besede, ki jih je nekaj minut po tem, ko so v Tel Avivu razglasili, da se je v sobotni evrovizijski finale uvrstila tudi naša država izgovorila predstavnica Zala Kralj. Ni skrivnost, da ju z Gašperjem Šantlom evrovizijska evforija ni zagrabila in uvrstitev v finale tega očitno ni spremenila. Nasprotno. "Zala se je ful veselila, da bo konec vsega tega. Tolikokrat sva že povedala, da nam ni do tega cirkusa, a sva navsezadnje noro počaščena, da so ljudje, ki jim najina glasba toliko pomeni, da se zanjo postavijo. To nama je najpomembnejše in zato se še bolj veseliva, da bova glasbo lahko delala naprej," je dodal Gašper.

Oba vidno utrujena in že med samim prenosom iz zelene sobe je gledalcem hitro postalo jasno, da Slovenca komaj čakata, da se reč konča. Zala se je v zeleni sobi celo delno pokrila s slovensko zastavo. Sta vsaj malce srečna, ker sta se prebila v finale? "Zdaj nama ljudje vsaj ne morejo očitati. Sicer pa mislim, da se je Zala veselila prostih dni," pravi Gašper. Kako bosta preživela dan po polfinalu? "Odpovedala bova nekatere stvari, ki sva jih imela v planu, šla bova na plažo, si naročila najino najljubšo hrano. Makarone, rad imam tudi falafale, Zala niti ne. V četrtek greva še k Mrtvemu morju, kjer bova plavala na vodi," je še dejal Gašper. Ob vprašanju, ali je to bila njuna prva in zadnja evrovizijska izkušnja, sta soglasno odvrnila: "Absolutno."

image
Andres Putting/Eurovision Zala Kralj in Gašper Šantl na tiskovni konferenci zmagovalcev prvega polfinala.

Po razglasitvi zmagovalcev prvega predizbora sta morala oddelati še veliko tiskovno konferenco najboljših deset. Zala je tam potarnala, da jo klimatska naprava preprosto ubija, nato pa večino konference preživela do ušes ogrnjena v toplo jakno. 

image
Denis Živčec Zala se je na tiskovni konferenci zmagovalcev borila s klimatsko napravo.

Ob Sloveniji so se v sobotni finale uvrstile še  Grčija, Belorusija, Srbija, Ciper, Estonija, Češka, Avstralija, Islandija in San Marino. Drugi polfinalni večer, ko se bo udarilo 18 držav, bo na sporedu v četrtek. V finalu bosta Zala in Gašper nastopila v prvi polovici. 

image
Epa
Anketa

Koliko knjig preberete na leto?

Sudoku