(VIDEO) Slovenija v Latviji: Zakaj so reprezentanti dvignili tlak selektorju

Marko Kovačevič, 9.6.2019
Marko Kovačevič

Slovenska nogometna reprezentanca preizkusila igrišče na stadionu Daugava, kjer bo jutri lovila prve točke v kvalifikacijah za Euro 2020

Dve uri je trajal let. Člani slovenske nogometne reprezentance so popoldne že preživeli na prizorišču tekme četrtega kroga kvalifikacij za Euro 2020. Na stadionu Daugava v Rigi, večkrat obnovljenemu objektu iz leta 1927, so že opravili trening. V Latviji bo Slovenija lovila prvo zmago v letu 2019. "V našem primeru je dobro, da je tekma le nekaj dni po porazu v Celovcu. Naše izhodišče je popolnoma jasno. Ne glede na to, koliko točk imamo mi in koliko jih ima Latvija, je naša želja in naloga, da pridemo do pozitivnega rezultata," je pred vadbo poudaril selektor Slovenije Matjaž Kek.

Na Baltik ni odpeljal enake zasedbe kot v Celovec. Na seznamu poškodovanih se je Reneju Krhinu in Benjaminu Verbiču pridružil Andraž Šporar. Namesto napadalca Slovana iz Bratislave je Kek vpoklical Jana Mlakarja. "Imam zaupanje v vsakega, ki ga pokličem. Dobro, da smo ga lahko hitro poklicali. Mlakar je že bil z mano v Španiji, v Marbelli. Kvaliteta v igri nas mora pripeljati do rešitve, ne glede na to, kako se bo nasprotnik postavil," je dejal o iskanju zadetkov, ki v zadnjem letu niso bili ravno pogosti in poudaril, da morajo reprezentanti nastopiti samozavestno.

"V nogometu je včasih potrebna tudi kakšna grda beseda. Konkretna, ne žaljiva," je selektor sporočil svojim izbrancem. Po vrnitvi iz Celovca ni bil zadovoljen. "Včeraj so mi dvignili tlak. Kot nimam rad evforij, nimam rad tragedij, strašnih razočaranj," je pribil Kek, a poudaril, da so bili nogometaši danes že videti bolje.

image
Marko Kovačevič Stadion Daugava je bil danes prazen, tudi jutri naj ne bi bil poln do zadnjega sedeža.

Pred novinarje je stopil tudi Jasmin Kurtić. "Pokazati moramo, kar smo zmožni," je začel Belokranjec: "To zagotovo ni to, kar smo prikazali v prvem polčasu proti Avstriji. Izhajati moramo iz tekem proti Izraelu, Severni Makedoniji in iz drugega polčasa proti Avstriji." Na prvih dveh tekmah je v zvezni vrsti igral s Krhinom, proti Avstriji pa z Jako Bijolom. "Ne smemo se preveč obremenjevati, koga imamo zraven. Ne v zvezni vrsti, ne v obrambi, ne v napadu. Vemo, kakšne naloge imamo, držati se jih moramo, ne glede na to, kdo je ob tebi. Vedno je ob tebi najboljši prijatelj, ki ti bo pomagal v vsaki situaciji," je poudaril, preden se je odpravil na igrišče.

Nocoj so reprezentanti trenirali v miru, stadion je bil, razumljivo, prazen. No, tudi jutri naj ne bi bilo preveč bučno. Gostitelji pričakujejo, da se bo na nacionalnem stadionu, ki sprejme nekaj več kot 10 tisoč gledalcev, zbralo okoli pet tisoč navijačev. Med njimi bo tudi skupina iz Slovenije.

Anketa

Ali radi gledate slovenske filme?

Sudoku