(VIDEO) Salah mlademu Kazahstancu pred tekmo s Chelseajem uresničil sanje

M.R., 14.8.2019
Reuters

Pred nocojšnjo tekmo evropskega superpokala, ki jo bosta v Istanbulu odigrala Liverpool in Chelsea, so Liverpoolovi igralci med treningom sprejeli otroke invalide. Med njimi je bil tudi deček brez obeh nog, žogo pa si je podajal s prvim napadalcem rdečih Mohamedom Salahom

Deček je pokazal veliko spretnosti, saj kljub temu, da nima nog, zelo dobro obvlada žogo, tako da si jo je brez težav podajal z egiptovskim igralcem. Uefina fundacija za otroke se je Salahu na Twitterju zahvalila, saj je dečku omogočil "uresničitev sanj"

Sodelovali so tudi drugi igralci in trener Jurgen Klopp. Mladi invalidi so tako dobili tudi avtograme Liverpoolovih igralcev in se z njimi fotografirali. 

image
Reuters

Fundacija se je na Twitterju zahvalila nogometašem Liverpoola in Chelseaja, ker so preživeli nekaj časa z mladimi invalidnimi nogometaši turške nogometne zveze. 

Deček na posnetku je mladi Kazahstanec Ali Turganbekov, s katerim bo danes predsednik Uefe Aleksander Čeferin promoviral slogan omenjene fundacije, ki pravi, da je uresničitev sanj mogoča, če vanjo zares verjameš. In mladi Ali si želi postati paraolimpijski šampion. "Spoštujemo vse invalidne otroke v nogometu in drugih športih, ki dajejo vse od sebe in živijo aktivno. Upamo, da bodo s tem spodbudili tudi druge, da jim bodo sledili," Čeferinove besede povzema fundacija. 

Salah uresničil željo tudi mlademu Louisu

V zadnjih dneh je to za Salaha že druga človekoljubna gesta. V soboto se je namreč fotografiral z otrokom pred Liverpoolovim igriščem. Mladi Louis Fowler je skušal ujeti Salahov avto, ko je ta zapuščal trening. Deček se je med tekom zaletel v steber ulične svetilke in si poškodoval nos. Salah se je nato vrnil in se prepričal, da je z njim vse v redu, nato pa sta se z mladim oboževalcem tudi fotografirala.

Anketa

Ali se boste cepili proti gripi?

Sudoku