(VIDEO) S ponedeljkom začetek sobne košarkarske lige

STA, M.D., 26.3.2020
Andrej Petelinšek

V času karantene je na slovenskem športnem prizorišču vzcvetel nov šport. Sobna košarka, kjer v provizoričen košarkarski koš mečeš takšne in drugačne objekte, ki jih najdeš pri roki. Prva sobna košarkarska liga, uradno tekmovanje Košarkarske zveze Slovenije, se bo začelo v ponedeljek, 30. marca, ob 10. uri.

Uradna košarkarska tekmovanja v sezoni 2019/2020 pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije so se zaradi epidemije koronavirusa že končala. Košarkarji in košarkarice so že več dni prikrajšani za treninge ter druženje s soigralci in žal ni znano, kdaj se bo stanje normaliziralo in bodo košarkarski klubi znova lahko poskrbeli za vadbo ekip.

A košarkarski duh nas zahvaljujoč družbenim omrežjem spremlja na vsakem koraku. Z Nova KBM prvo sobno košarkarsko ligo pa se bo košarkarsko vzdušje stopnjevalo iz dneva v dan, vse do razglasitve prvega prvaka lige v sobni košarki.

Namesto igranja v košarkarskih dvoranah, kot so Stožice, Bonifika, Tri Lilije, dvorana Leona Štuklja in druge, se ta zvrst košarke igra kar v domačih sobah, sporočajo v košarkarski zvezi.

Tekmovanje v Nova KBM prvi sobni košarkarski ligi bo potekalo v spletnem družbenem omrežju Instagram. Igralci se bodo morali najprej prebiti skozi kvalifikacijsko sito. Najboljših 64 tekmovalcev se bo nato pomerilo v sistemu na izpadanje, na poti do finalnega turnirja najboljših štirih tekmovalcev, ki bo 4. aprila, pa bo treba različne sobno-košarkarske izzive. Zmagovalec pa bo ob pravem pokalu prejel tudi Sony Play Station 4.

Anketa

Na katerem področju najpogosteje ustvarjate z rokami?

Sudoku