(VIDEO) OK Maribor po desetih letih na mednarodni sceni, v dvorano Tabor pride ACH

Zmago Gomzi, 9.10.2019
Robert Balen

Odbojkarji Maribora so se po desetih letih vrnili na mednarodno sceno.

S tekmo med odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana in Calcita Kamnik - s 3:0 so jo presenetljivo dobili gostje - se je začela letošnja srednjeevropska liga Mevza, v kateri nastopa osem klubov iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije in BiH, zvečine prvaki ali podprvaki svojih dežel. Med njimi tudi OK Maribor, ki se na mednarodno prizorišče vrača po desetih letih.

Mariborčani, ki so v prvi tekmi letošnjega državnega prvenstva v Šoštanju s 3:0 premagali Topolšico, bodo nocoj igrali prvo tekmo lige Mevza. Ob 20. uri se bodo v dvorani Tabor spoprijeli s 15-kratnimi državnimi prvaki in devetkratnimi zmagovalci lige Mevza, ekipo ACH Volleyja. Naj spomnimo, da so državni prvaki iz Ljubljane že doživeli hladno prho na tekmah proti Mariboru, in sicer 17. oktobra 2016, ko so jih Mariborčani v drugem krogu državnega prvenstva v dvorani Tabor namahali 3:2. "Na zmago v Šoštanju smo že pozabili, naše misli so naravnane na tekmo proti ACH-ju, enemu od favoritov lige Mevza, ki bo veliko bolj zahtevna od tekme državnega prvenstva," pravi trener Maribora Sebastijan Škorc.

V Mariboru pozabili nanju
Odbojkarska evforija v Sloveniji se je po osvojitvi srebrne kolajne naše reprezentance na evropskem prvenstvu polegla. Sprejemi za odbojkarje in njihovo strokovno vodstvo so se v dneh po vrnitvi reprezentance iz Pariza vrstili kot po tekočem traku, najprej v Ljubljani, nato pa v mestih in krajih, od koder prihajajo reprezentanti. Le v Mariboru sprejema ni bilo, kot da si ga prvi pomočnik selektorja Sebastijan Škorc in podajalec Uroš Planinšič nista zaslužila.

"Naše mlade odbojkarje čakajo v Mevzi kakovostni tekmeci in verjamem, da se bodo v tekmah z njimi veliko naučili, kar je bil tudi eden od razlogov, da smo se odločili za igranje v njej. Fantje potrebujejo tekme, v katerih se bodo kalili," doda Škorc. Z izbranimi besedami govori tudi o ACH Volleyju: "Po denarnem vložku in po kakovosti igralcev je ljubljanski klub favorit lige. Tekmeca se ne bomo ustrašili, razmišljali bomo predvsem o svoji igri in ne o njihovi, o rezultatu ne bom govoril, a z dobro igro je vse mogoče. Poraz, ki so ga ljubljanski odbojkarji doživeli v tekmi s Calcitom, nas ne sme zavesti, gostje bodo zaradi tega morda še bolj motivirani, želeli bodo zaceliti rano. Na voljo bom imel vse odbojkarje, čakajo nas še ogled videoposnetka tekmečeve igre, trening ali dva in taktična priprava. Odbojka je po izjemnem dosežku reprezentance na evropskem prvenstvu trenutno vroč šport, zato pričakujem, da se bo v dvorani Tabor zbralo veliko gledalcev in da bomo skupaj z njimi zadovoljni," je sklenil Škorc.

"Odbojka je trenutno vroč šport, zato pričakujem, da se bo zbralo veliko gledalcev"

Pred nocojšnjo tekmo smo se pogovarjali tudi s podajalcem Maribora in reprezentantom Urošem Planinšičem, ki se je po vrnitvi iz Pariza spet pridružil soigralcem. "Nobenih težav ni bilo, saj sem tudi v dneh, ko nisem bil z reprezentanco, vadil z njimi. Po zmagi v Šoštanju nas čaka domala nepremagljivi ACH Volley. Zaigrati moramo sproščeno, saj nimamo kaj zgubiti, lahko pa se česa naučimo," je prepričan mladi odbojkar. "Ljubljanski odbojkarji so favoriti v tekmi z nami in in tudi za osvojitev naslova prvaka Mevze. Ne smemo se jih ustrašiti, zaigrati moramo tako, kot znamo, in presenečenje ni izključeno," je dodal Planinšič.

Odbojkarji ACH Volleyja želijo v Mariboru popraviti spodrsljaj, ki so ga doživeli v tekmi s Calcitom. Tega, da so nocoj favoriti, se dobro zavedajo, a je njihov trener, dolgoletni igralec in nekdanji reprezentant Matija Pleško previden. "Poraz poti Calcitu je bil boleč, a ni bil usoden, saj se je liga šele začela. Odbojkarji se morajo zavedati, da smo klub, ki želi zmagovati, zato morajo na vsaki tekmi tudi igrati po najboljših močeh. Vsako podcenjevanje se nam lahko maščuje," je o porazu proti kamniški vrsti spregovoril Pleško in se nato dotaknil nocojšnje tekme proti Mariboru. "Gre za mlado in ambiciozno ekipo, ki igra kakovostno odbojko. Zaradi tega v njihovi hiši pričakujem zahtevno tekmo. Pričakujem kakovostno in zanimivo odbojko. Priložnost za igro bodo dobili vsi, ki so v tem trenutku najbolje pripravljeni in od katerih pričakujem, da bodo igrali po svojih zmožnostih."

Anketa

Boste to pomlad urejali svoj vrt?

Sudoku