(VIDEO) Domžalčani z mojstrovino s prostega strela v 98. minuti šokirali najboljšo ekipo Evrope

Miha Dajčman, 7.11.2019
Twitter Domžale

Od nadarjenih nogometašev Domžal niso boljši niti aktualni evropski prvaki.

Ekipa Domžal do 19 let je sinoči v prvi tekmi drugega kroga Uefine mladinske lige prvakov gostovala pri aktualnem evropskem prvaku Portu, ki je v finalu prejšnje sezone s 3:1 premagal Chelsea. Čeprav so slovenskim predstavnikom pred dvobojem napovedovali malo možnosti za ugoden rezultat, se je zgodilo nasprotno, tekma se je končala z izidom 2:2, ki daje Domžalčanom lepe možnosti za napredovanje. S Portom se bodo ob Kamniški Bistrici pomerili 27. novembra.

Slovenski predstavnik v mladinski ligi prvakov je povedel v 62. minuti. Po prekršku nad Žigo Repasem je z enajstih metrov zadel Tamar Svetlin. Porto je z napadalno igro želel pokazati, kdo je gospodar na Portugalskem in domači so obrnili rezultat. Nogometaš legendarnega evropskega kluba Moreira je do konca tekme zadel dvakrat. Najprej v 78. minuti, potem pa še v 94. minuti, ko se je že zdelo, da se bodo Domžalčani kljub borbeni igri v Sloveniji vrnili poklapani. A niso se predali.

V sedmi minuti podaljša, ki bi sicer moral trajati štiri minute, si je po igranju z roko Mendyja dobrih dvajset metrov od gola žogo za prosti strel pripravil Jošt Pišek. Izvedel ga je v stilu največjih nogometnih mojstrov, streljal čez živi zid v desni spodnji vratarjev kot in v zadnji sekundi dosegel pomemben gol za izenačenje.

Trener Domžal Darko Birjukov po tekmi ni skrival zadovoljstva s predstavo svojih varovancev, ki iz tedna v teden presenečajo evropske velikane. "Čestitam igralcem, ki so pokazali vse, kar nogomet na vrhunski ravni zahteva. Proti prvakom Evrope so igrali 2:2, pa smo imeli še veliko priložnosti. To je velika stvar za nas, za klub. Čaka nas še drugi polčas pred, upam, polnim stadionom," je za klubsko stran dejal Birjukov. "Tekma je bila težka, imeli so premoč, več posesti, a smo se dobro branili in v Slovenijo odhajamo z ugodnim rezultatom," je trenerja dopolnil junak tekme 17-letni Jošt Pišek.  

Prisluhnite podkastu o nogometu Polcajt na povezavi TUKAJ.

Anketa

Na katerem področju najpogosteje ustvarjate z rokami?

Sudoku