Veselin Vujović meni, da mu v Sloveniji nekdo namerno škoduje: "To je bolno, žalostno in bedno"

A.L., 3.12.2019
Igor Napast

Zdi se, da za 58-letnim Vujovićem ni najbolj uspešno obdobje.

Veselin Vujović, zdaj že nekdanji selektor slovenske rokometne reprezentance, se je razgovoril v intervjuju za hrvaški športni dnevnik Sportske novosti. Vujovićev odhod namreč odmeva tudi pri naših južnih sosedih, kjer nekdanji selektor vodi klub PPD Zagreb.

Zdi se, da za 58-letnim Vujovićem ni najbolj uspešno obdobje, način, kako je izgubil zaupanje Rokometne zveze Slovenije pa ga, kot je priznal, boli. Za Sportske novosti je dejal, da mu ni všeč poplava novic, ki njegovo delo s slovensko rokometno reprezentanco prikazujejo v negativnem kontekstu. Kot je povedal, to "očitno nekomu ustreza. Dobro vedo, kakšen sem po značaju in tudi, da se težko spremenim", je razlagal Vujović.

Za hrvaški medij je razkril, da so se mu potem ko je zapustil slovensko klop javili slovenski reprezentanti in mu izkazali podporo. "V Szegedu sem se srečal z zdaj že nekdanjima izbrancema Gabrom in Bombačem, javila sta se tudi Mačkovšek in Zarabec. Povedali so mi, da bodo tudi oni kot igralci dali izjavo o vsem, kar se dogaja. To je bolno, žalostno in bedno, ker vedo, kakšen sem," je potarnal nekdanji selektor. "V Sloveniji sem delal štiri leta in s temi ljudmi nekaj dosegel. Nekaj, česar niso nikoli prej. Ne vem, kaj tako slabega sem naredil. A tisti, ki v javnosti širi takšne novice, očitno ve."

Vujović več o tem, kdo v Sloveniji naj bi mu namerno želel škoditi ni razkril, dejal je, da bo čas pokazal svoje.

Izpad, ki je odmeval

Spomnimo, da je nekdanji selektor slovenske rokometne reprezentance na rokometni tekmi med njegovim Zagrebom in belorusko ekipo Meškov Brest poskrbel za verbalni izpad. 58-letnik se je med odmorom hudo znesel nad slovenskim igralcem Aleksom Vlahom. "Umri," je vpil in zraven preklinjal. "Umri že enkrat, da te ne vidim več," je nadaljeval. Njegov Zagreb je tekmo na koncu izgubil, posnetek izpada pa je kmalu zaokrožil po spletu.

Izpad nad Vlahom ni bil edini tistega dne. Znesel se je tudi nad Gašperjem Hrastnikom in Aleksandrom Špendetom, za katera je glavni menedžer kluba Božidar Jović pred tedni dejal, da bodo z njima poskušali prekiniti pogodbo, je poročala Ekipa. Vujović je nad njima najprej sarkastično vpil, da bodo zdaj poskušali nadoknaditi pet golov razlike, potem ko niso uspeli nadoknaditi niti enega. Temu je sledil verbalni napad na slovenska rokometaša. "Prisežem. Prisežem na vse, kar imam. Če vidim, da ne umirata na igrišču in da ne gresta na glavo, bosta že videla po tekmi."

Prišel je čas za novo energijo

Izpad je odmeval tako v Sloveniji kot v tujini, nekaj dni po dogodku se je oglasil tudi predsednik rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac in izpad obsodil. "Način komuniciranja slovenskega selektorja Veselina Vujovića obsojam. Čeprav je morda šlo za poskus vzpodbuditve ekipe, se je vse skupaj izrazilo kot velika nemoč, nazadnje pa spremenilo v nespodobno in neprimerno izjavo. Vsakdo lahko ima svoj značaj in cilj. Morda imajo podoben način komuniciranja tudi nekateri ostali veliki trenerji, vendar sam tega nikakor ne odobravam. Menim, da je šport, tudi tisti vrhunski, ne le tekmovanje, temveč tudi zgled in vzgoja mladih v zrele osebnosti. Kot sem že dejal, izjavo selektorja Vujovića obsojam in jo označujem za absolutno nesprejemljivo. Pri meni ima zaradi tega visoko dvignjen rumeni karton," so Bobinca povzeli na zvezi.

Pred dnevi pa je Bobinac sporočil: "Po štiriletnem ciklusu, je predsedstvo ocenilo, ne glede na dosežene vrhunske rezultate, da je prišel čas za novo energijo. Zato je soglasno sprejelo odločitev o prekinitvi sodelovanja z gospodom Vujovićem. Časa sicer ni veliko, a verjamemo, da ga bo dovolj, da najdemo kvalitetno in ustrezno rešitev. Do sredine decembra bo predsedstvo, ki je v zadnjih devetih letih zamenjalo samo dva selektorja, skladno s postopki RZS, izbralo novo ime." 

Anketa

Ali se poleti držite posebne diete?

Sudoku