Veseli harmonikar in »Prleška Micika«

Filip Matko Ficko, 31.8.2018
Filip Matko Ficko

V četrtek, 30. avgusta dopoldne, je vse zbrane v veliki restavraciji DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, pozdravila gospodinja Suzana Kočar, ob tem pa še posebej trideseterico slavljenk in slavljencev, ki so svoj rojstni dan praznovali v juliju ali avgustu. Z diatonično harmoniko se je oglasil ljudski godec Robert Majerič iz Spodnjih Ivanjcev ter na samem začetku »dvignil dobro voljo« z vsem znano Slakovo melodijo »V dolini tihi«.

image
Filip Matko Ficko Prišel je Robert Majerič s svojo harmoniko.

Z glasbo in petjem je pričaral udeleženkam in udeležencem slavja nasmeh na lica, le-ti pa so se zbrali ob lepo pogrnjeni in okrašeni mizi v ospredju restavracije. Ostali del restavracije so »zapolnili« drugi: stanovalke in stanovalci tega doma starejših, njihovi svojci ter zunanji obiskovalci doma.

image
Filip Matko Ficko »Prleška Micika« je nabrala čudne gobe.

Med jubilanti je kot najmlajši praznoval eden izmed stanovalcev 44-i rojstni dan, a najstarejša stanovalka ima kar 94 let. To je znana »domska poetinja« Brigita Živec. In med tema slavljencema je kar za pol stoletja starostne razlike ! Okrogli jubilej je praznovala stanovalka Elizabeta Novak (90 let), a stanovalec Jože Urankar 70 let. Vsem so bila namenjena simbolična darilca (vrečica sivke), kot tudi rezina jubilejne torte iz DOSOR-jeve kuhinje oziroma slaščičarne.

image
Filip Matko Ficko Čestitke 94-letni stanovalki Brigiti Živec.
image
Filip Matko Ficko »Prleška Micika« z darilci za slavljence.

Na obisk je prišla tudi »Prleška Micika« (delovna terapevtka Vesna Razboršek) in to naravnost iz gozda. Tam bi naj nabirala gobe za juhico svojega moža, a harmonikar Robert se je ob pogledu v njeno košarico z gozdnimi sadeži zgrozil. Vse gobe so namreč imele »okraske« - bele pikice. Tako se je nabiralka gob še enkrat odpravila v gozd, pa njen drugi obisk je bil neuspešen. Vrnila se je brez vsega. Pridružila se je stanovalkam in stanovalcem, ki so ob zvokih Robertove harmonike že zaplesali v četrtkov praznični dopoldan. Vsi v veliki DOSOR-jevi restavraciji pa so se sladkali z rezinami tortice iz domače slaščičarne.

Anketa

Na katerem področju najpogosteje ustvarjate z rokami?

Sudoku