(FOTO) Velikonočna okrasitev doma: Uporabite domišljijo!

Petra Logar, 16.4.2019
Profimedia

Le še nekaj dni nas loči do velike noči, zato vam ponujamo nekaj nasvetov za praznično pomladno okrasitev doma.

Z velikonočno okrasitvijo v dom vnesemo pomlad. Pisane barve dom poživijo in ko skozi okno posije še sonce, je dom čudovit.

Če bi tudi vi radi okrasili svoj dom, pa ne veste kako, vam morda pridejo prav zbrane ideje.

image
Profimedia Uporabite pastelne barve.

Črno bela dekoracija

Za moderno stanovanje lahko izberete črno belo kombinacijo, ki zadovolji vsak okus. Uporabite okrasen steklen kozarec, vanj dajte nekaj umetnih belih in nekaj črnih pirhov. Pirhi so lahko različne velikosti, dodate lahko tudi umetno belo ali črno perje.

image
Profimedia Tudi iz lepenke lahko izdelate lep velikonočni okras.

Namizni aranžma

Če imate radi barve, potem se odločite za pastelne. Iz vej lahko sami izdelate ptičje gnezdo, vanj položite mah ali seno, nato pa dodate še pisane umetne pirhe. V trgovini boste našli tudi majhne okraske, piščančke, petelinčke, zajčke. Dodajte jih.

image
Profimedia Velikonočna okrasitev za vsak dom.

Na mizo ali nizko omaro lahko postavite tudi vazo, v katero položite nekaj manjših naravnih vej, nanje pa obesite umetne pirhe različnih velikosti. Nekaj naj jih pade tudi zraven vaze.

image
Profimedia Uporabite domišljijo.

Velikonočno venček

Tudi vhodna vrata lahko okrasite. Okras lahko izdelate sami. Uporabite prožne naravne veje, zvijte jih v manjši krog, povijte z žico, nato pa z lepilno pištolo dodajte mah, perje, pirhe iz stiroporja, umetne cvetove … Velikonočni venček obesite na zunanjo stran vhodnih vrat.

image
Profimedia Velikonočna okrasitev za vhodna vrata

Dekoracija iz sladolednih palčk

Hitro in enostavno naredite unikatno dekoracijo iz sladolednih palčk. Če teh nimate, boste podobne dobili tudi v trgovinah z okrasnim materialom. Potrebovali boste še filc ali več mehkih barvnih krpic, svinčnik, škarje, lepilno pištolo, okrasni trak in razne velikonočne okraske.

Najprej pobarvajte palčke, naredite iz njih ograjo in jo zlepite skupaj. Iz filca ali blaga izrežite obliko zajčka, piščančka, pirha in izrezane like s pomočjo lepilne pištole okrasite. Izrežite tudi zeleno travo. Vse prilepite na ograjo. Nanjo privežite še trak in okras obesite na vhodna vrata.

Anketa

Ste se v letošnji sezoni obolenj cepili proti gripi?

Sudoku