Večno mladi fantje na Stol, potem pa med godbenike

Milan Pavliha, 31.8.2018
Anton Zupanc

Lanterna je simbol letošnjega 44. Tradicionalnega pohoda na Stol, ki so se ga udeležili tudi Ljubljanski godbeni veterani.

Minuli konec tedna je kljub slabemu vremenu potekal že 44. Tradicionalni pohod na Stol. Letošnji simbol je bila lanterna, ki je šla s pohodniki obvezno na vrh Stola.

image
Anton Zupanc

Popoldne ob 17.30 so bili v radovljiški Graščini koncerti pihalnih orkestrov, gostov pihalega orkestra Lesce:

- Domača godba

- EMV Stadkapelle Villach

- Naša sloga Babići Umag

- KD Godba ljubljanskih veteranov

image
Anton Zupanc
image
Anton Zupanc

Od 20.30 dalje pa je nastopal Big Band z gostoma Aniko Horvat in Mitjo Šinkovcem.

image
Anton Zupanc

Vzdušje v Graščini (čudovito urejeni in polepšani s čebelarskim muzejem Janeza Janše) je bilo prijateljsko, radoživo, muzikalno. Vsak orkester je nastopil s polurnim programom. Po samostojnih koncertih pa so odmevali zvoki združenih orkestrov. Kdo drug, kot »bližnja«brata Avsenik sta navdušila obiskovalce s skladbami Lepo je biti muzikant, Prijatelji, ostanimo prijatelji in Golica.

Ljubljanski godbeni veterani smo na Dnevih večno mladih fantov nastopili že drugič. Pred desetimi leti z dirigentom (žal že pokojnim) Alojzom Zupanom –Vujem in včeraj z mladim dirigentom Jurijem Cizejem.

image
Anton Zupanc

Radolško poletje, večno mladi fantje in gostujoči ter domači godbeniki in godbenice so včeraj premagali deževno vreme, saj je v Graščini sijalo sonce.

Anketa

Na katerem področju najpogosteje ustvarjate z rokami?

Sudoku