V Tivoliju zaživelo pametno Gogijevo igrišče: "Brez igrišča v Kosezah verjetno ne bi bil tu, kjer sem danes"

STA, A.L., 14.8.2019

Slovenski košarkarski zvezdnik Goran Dragić je danes v akciji #podamdaigram odprl prvo pametno igrišče na naših tleh. Igrišče bo v ljubljanskem Tivoliju.

Goran Dragić je poleg košarkarskih uspehov znan po dobrodelnosti in vračanju lokalnemu okolju. Na Rogli že šest let navdušuje mlade košarkarje in nanje prenaša svoje vrednote, letos pa se je odločil za nadgradnjo.

"Brez igrišča v Kosezah verjetno ne bi bil tu, kjer sem danes," je pred odprtjem prvega prenovljenega košarkarskega igrišča v dobrodelni akciji #podamdaigram poudaril Goran Dragić.

Dragić se že kmalu vrača na drugo stran Atlantika

Priljubljeni Gogi, ki je skupaj z Luko Dončićem pred dvema letoma z reprezentanco na poti do evropskega srebra na eurobasketu Slovenijo spravil v največjo košarkarsko evforijo po osamosvojitvi, si želi skupaj s partnerji otroke in mladostnike pripeljati nazaj na športna igrišča, da se bodo tako kot on v odraslosti lahko spominjali druženja in igranja s prijatelji na njih.

Prenovljenemu legendarnemu igrišču za košarko v Tivoliju bo še letos sledila prenova igrišča na mariborskem Taboru. Prihodnje leto naj bi prva pametna igrišča z informacijskimi tablami z osnovnimi in naprednimi vajami dobili tudi v drugih slovenskih krajih.

Dragić se že kmalu vrača na drugo stran Atlantika, kjer bo to jesen začel že svojo 12. sezono v najelitnejšem košarkarskem klubskem prvenstvu na svetu severnoameriški ligi.

Dragić je minulo sezono lige NBA z vročico ostal brez končnice. Zato je prvi cilj, da bosta Dragić in druščina po odigranih 82 tekmah rednega dela 18. aprila prihodnjega leta med moštvi, ki so si priigrala končnico prvenstva.

To sezono bo v ligi NBA nastopal še tretji Slovenec

Košarkarji Miami Heat bodo sezono začeli 23. oktobra s tekmo na Floridi proti Memphis Grizzlies. Dallas Mavericks Luke Dončića prva tekma nove sezone čaka 23. oktobra, ko bodo v Teksas prišli gostovat Washington Wizards.

Dončić se bo z Dragićem prvič na parketu srečal 14. decembra, ko bo Dragić z Miami Heat gostoval v dvorani American Airlines v Dallasu.

To sezono bo v ligi NBA nastopal še tretji Slovenec, Vlatko Čančar, ki so ga na naboru izbrali Denver Nuggets. Ti bodo prav tako sezono odprli 23. oktobra, ko se bodo v gosteh pomerili s Portland Trail Blazers.

Anketa

Ali se boste cepili proti gripi?

Sudoku