V Šolo zdravja po brezplačno rekreacijo in druženje

Slavica Pičerko Peklar, 15.1.2020
Slavica Pičerko Peklar

Če ste med tistimi, ki ne morejo brez novoletni zaobljub in je med temi tudi kakšna povezana z bolj zdravim in aktivnim načinom življenja, je naš namig za vas. Pridružite se Šoli zdravja, poiščite katero od skupin jutranjih telovadcev, povečini so to telovadke, in se ji pridružite.

Na ptujskem koncu je skupin jutranjih telovadcev kar nekaj - družbo za krepitev zdravja je mogoče najti v parku Ljudskega vrta, pri domu krajanov na Vičavi in na Rogoznici. S tisoč gibi se prebujajo v nov dan na več lokacijah v občinah Hajdina in Kidričevo in v sosednjem Vidmu in Selih. Že leta se upokojenke in en upokojenec vsako jutro družijo v športnem parku Spuhlja, prav tako pod gasilsko-vaškim domom v Markovcih. V oranžna oblačila odete telovadce je mogoče srečati v Stojncih in sredi Gorišnice pri občinski fontani.

image
Slavica Pičerko Peklar

Šola zdravja povezuje že več kot 4500 članov, ki telovadijo na več kot 200 lokacijah po vsej Sloveniji. Kontakte in lokacije po občinah najdete na spletni strani solazdravja.com. Ta vadba na prostem je primerna za vse generacije in tudi tiste z manj fizične kondicije. Pomembno je začeti, pravijo udeleženke in udeleženci, kar pomeni vstati s soncem in se ob 7.30 ali 8. uri pridružiti vadečim. Da to ni le polurno razgibavanje, dodajajo telovadke v Markovcih, ampak druženje, dobrodošel jutranji klepet, izmenjava najrazličnejših nasvetov za zdravo življenje. V mnogih skupinah je jutranja vadba prerasla še v druge oblike gibanja, nekatere se vsak mesec odpravijo na pohod ob polni luni, druge ob koncih tedna na planinske izlete, v mnogih praznujejo rojstne dneve članov in sodelujejo na krajevnih prireditvah. Za vse, ki še oklevate, da bi se pridružili, pa namig: v skupinah so veseli prav vsakega novega člana, upokojenska leta niso pogoj za članstvo, dobrodošel je vsak, ki mu je mar za lastno zdravje in dobro počutje.

Anketa

Ali načrtujete, da boste v letošnji poletni sezoni obiskali Hrvaško?

Sudoku