V dolini Fiemme slavi Karl Geiger, Peter Prevc pristal na 7. mestu

K. Š., STA, 12.1.2020
EPA

Nemški smučarski skakalec Karl Geiger (285,2 točke) je dobil tudi drugo tekmo svetovnega pokala na srednji napravi v Predazzu. Najboljši Slovenec je bil Peter Prevc (266), pristal je na 7. mestu.

Slovenski šampion je na prizorišču v dolini Fiemme, kjer je leta 2013 na veliki skakalnici osvojil srebro, na srednji napravi pa bron, v finalu s 14. napredoval na sedmo mesto. "Danes sem kar dobro stopnjeval svoje nastope. Kvalifikacijski skok je bil zelo ponesrečen, drugi malo boljši, tretji v finalu pa pravzaprav edini, spodoben za tekmovanje. Le v finalnem sem pokazal, kar sem sposoben," je o svojih nastopih povedal 27-letni Peter Prevc in dodal: "Ta vikend v Predazzu mi ni posebej dobro uspel, tako da nisem popolnoma zadovoljen."

Od četverice slovenskih finalistov na današnji tekmi je med najboljšo deseterico končal še Anže Lanišek (263,8 točke), ki je zadržal deveto mesto po prvi seriji. Domen Prevc (261,2) je bil 14., Cene Prevc (259,6) pa 15. Brez točk sta med slovenskimi skakalci ostala Timi Zajc na 32. in Rok Justin na 38. mestu.

"Dosegli smo zelo lep ekipni uspeh, dva skakalca sta končala med deset in še dva med petnajst. Peter je stopnjeval svoje skoke, finalni je bil že zelo dober. Tudi Anže je bil zelo dober, obakrat je prikazal zelo soliden skok. V finalu je izredno stopnjeval svoj dosežek Domen, Cene je solidno opravil svojo nalogo, žal sta bila Timi in Rok malce prekratka za finalno serijo," pa je po tekmi dejal glavni trener slovenske vrste Gorazd Bertoncelj.

image
EPA

V ospredju pa so danes na zmagovalnem odru v istem vrstnem redu stali isti skakalci kot včeraj. Geiger je zmago slavil pred Avstrijcem Stefanom Kraftom (280,5) in Poljakom Dawidom Kubackim (278,2).

Naslednji konec tedna se karavana svetovnega pokala seli v Nemčijo, kjer bo Titisee-Neustadt gostil dve tekmi.

Anketa

Ali ste zadovoljni z vladnim ukrepom solidarnostnega dodatka zaradi koronavirusa za upokojence?

Sudoku