Uvodna skakalna tekma pripadla Zajcu in Križnarjevi

K. Š., STA, 27.6.2020
Robert Balen

Smučarski skakalci in skakalke so se na prvi poletni tekmi na slovenskih tleh v petek zvečer merili v Mislinji. Na pokalu občine Mislinja sta slavila Timi Zajc (259,5 točke) v moški in Nika Križnar (252,0) v ženski konkurenci.

Zajc je v tesnem obračunu premagal Anžeta Laniška (255,5) in s tem potrdil besede glavnega trenerja A reprezentance Gorazda Bertonclja, da sta Zajc in Lanišek trenutno nekoliko bolje pripravljena od ostalih v reprezentanci.

Po prvi seriji je vodil Lanišek z 1,5 točke prednosti pred Zajcem, ki je v drugo skočil meter dlje od Laniška in na koncu slavil s štirimi točkami prednosti. Tretji je bil Žiga Jelar z zaostankom 22 točk za Zajcem. Četrti je bil Cene Prevc (232,0), peti pa Bor Pavlovčič (229,0). Peter Prevc v Mislinji, kljub lastnim napovedim, ni skakal.

V ženski konkurenci je prav tako s štirimi točkami prednosti na koncu slavila Križnarjeva pred Klinčevo (248,0). Nekoliko mlajša Križnarjeva je do prednosti prišla v prvi seriji in jo nato zadržala. Tretje mesto je osvojila Špela Rogelj z zaostankom 17,5 točke za zmagovalko. Četrta je bila Jerneja Brecl (210,0), peta pa Katra Komar (197,0).

Anketa

Se boste zaradi trenutne epidemološke slike odpovedali dopustu na Hrvaškem?

Sudoku