Uganete, čemu se je odpovedala 70-letnica, ki je videti več desetletij mlajša?  

A.L., 1.5.2019
Profimedia

Poglejte, kako je danes videti 71-letna avstralska podjetnica Carolyn Hartz, ki je pred več kot 30 leti po bolezni iz svoje prehrane izločila sladkor in ustanovila uspešen zdravoživljenjski posel.

Carolyn Hartz je pred več kot tridesetimi leti sprejela nenavadno odločitev, ki ji je povsem spremenila življenje. Ugotovila je, da ne more preživeti dneva brez sladkorja in kot pravi, to velja še danes. Avstralka danes šteje 71 let, videti pa je več desetletij mlajša. Življenje brez sladkorja očitno dela čudeže. 

Kot je dejala, se je za takšno spremembo odločila, ko je ugotovila, da je odvisna od sladkorja. "Sprva je bilo zelo težko. Sedaj vidim, da je bil to eden glavnih razlogov, zaradi katerih mi je uspelo ohraniti mladosten videz in ostati zdrava," je nekoč dejala mati treh otrok. Hartzova je s svojim načinom življenja postala navdih mnogim, ustanovila je tudi uspešno podjetje, ki se ukvarja s proizvodnjo prehrane in prehranskih dodatkov brez sladkorja ter napisala knjigo.

Kot pravi Carolyn Hartz si mnoge ženske v obdobju, ko dopolnijo 50 let, mislijo, da ne morejo obdržati teže in oblike telesa, kot so jo imele doslej. "Potrebno je prevzeti nadzor in sprejemati zdrave odločitve," svetuje in dodaja, da se je potrebno zavedati vsakega grižljaja.

A ne le zdrava prehrana. Hartzeva je prepričana, da so pomembni tudi dober spanec, meditacija in telovadba. "Trikrat tedensko vadim jogo, igram tenis in grem vsak dan na 30-minutni sprehod s psom," je zaupala tujim medijem postavna 71-letnica.

Anketa

Bosta sami vnovčili turistični bon, s katerim država skuša pomagati turističnemu gospodarstvu v Sloveniji?

Sudoku