Tudi priznanja najstarejšim ob 50-letnici

Filip Matko Ficko, 24.12.2018
Filip Matko Ficko

Ob izgradnji kegljišča v Radencih, tik zraven restavracije Vikend iz leta 1967, je leta 1968 bil ustanovljen Kegljaški klub Radenska Murska Sobota, ki letos praznuje torej svojo 50-letnico. Slovesnost ob tem jubileju je potekala v soboto, 22. decembra.

Vse je tedaj nagovoril predsednik KK Radenska Dušan Pohovnikar, ki je izročil priznanja posameznikom v prvi in drugi skupini prejemnikov, v tretji skupini prejemnikov pa tudi nekaterim društvom in organizacijam. Med temi so bila kar tri društva upokojencev: Radenci, Lendava in Gornja Radgona, pa tudi Kegljaški klub Lendava, Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije Murska Sobota, Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Murska Sobota, Medobčinsko društvo delovnih invalidov Murska Sobota in IPA za Pomurje (društvo policistov).

image
Filip Matko Ficko Na kegljišču v Radencih ob 50-letnici.
 
image
Filip Matko Ficko Zahvala za življenjsko delo Miru Steržaju.
 

Z nagovorom se je pridružil predsednik Kegljaške zveze Slovenije, Milan Korelič, ki se je zahvalil KK Radenska za ves polstoletni prispevek k razvoju in uspehom kegljanja v Sloveniji. Ob tem je Miru Steržaju (starosti kegljanja !) predal zahvalno listino za življenjsko delo na področju kegljaškega športa, a športnemu kolektivu KK Radenska najvišje priznanje: »Zlati kegelj« Kegljaške zveze Slovenije. Podpredsednik Športne zveze Murska Sobota, Igor Makari, pa je v imenu te zveze KK Radenska predal zahvalno listino. Šesterica (Karel Horvat, Emil Zelko, Alojz Behek, Milan Hojnik, Robert Drvarič in Miro Steržaj) je prejela priznanje, ker so v preteklosti delovanja KK Radenska dali ključen prispevek, da je društvo delovalo, se njegova dejavnost širila in da so njegovi člani dosegali vrhunske športne rezultate (če pri tem omenimo osvojene naslove svetovnih prvakov Marike Kardinar in Mira Steržaja). Osmerica njih (Miro Steržaj, Marika Kardinar, Harry Steržaj, Milan Kovačič, Ivan Borovič, Štefan Smodiš, Robert Drvarič in Joco Kalanj) pa zato, ker so kot nekdanji ali današnji člani dosegli vrhunske športne rezultate.

V dneh od 8. do 21. decembra je na avtomatskem štiristeznem kegljišču v Radencih potekal jubilejni turnir »Tri srca« ob 50-letnici Kegljaškega kluba Radenska Murska Sobota, ki se ga je udeležilo 70 kegljačic in kegljačev. Pri ženskah so bile najboljše: 1. Sonja Tibaut (KK Radenska) 568 podrtih kegljev, 2. Ines Maričić (Victoria Bamberg) 557, 3. Bernarda Vrtin (Ceršak) 548 itd. Rezultati – moški: 1. Mirko Harc (Lokomotiva Maribor) 593, 2. Milan Kovačič (KK Radenska) 587, 3. Jani Steržaj (KK Radenska) 580, 4. Franc Kirbiš (Slovenske Konjice) 578 (č-213), 5. Tone Štular (Slavija Štojs) 578 (č-197) itd.

image
Filip Matko Ficko Med nagrajenci tudi tri društva upokojencev.
 
image
Filip Matko Ficko Marika Kardinar in Miro Steržaj s kegljači – paraplegiki.
 
image
Filip Matko Ficko Nepozabni polstoletni jubilej.
Anketa

Kje se boste hladili in sproščali to poletje?

Sudoku