Trajković samozavesten pred jesenskimi izzivi

Zmago Gomzi, 8.10.2019
Andrej Petelinšek

Našega borca čaka do konca leta še nekaj preizkušenj, na katerih bi rad potrdil dobro pripravljenost.

Najboljši slovenski tekvondoist olimpijskega sloga WTF Ivan Trajković je v lovu na točke za olimpijsko lestvico ob koncu minulega tedna nastopil na tekmovanju za svetovni pokal v Rigi. Zanj se je končalo zelo uspešno, saj je zmagal v kategoriji do 87 kg. Resda konkurenca ni bila zahtevna, kajti spoprijel se je z le dvema borcema, kljub temu pa je povečal bero točk.

Trajković je bil v prvem dvoboju prepričljivo boljši od Belorusa Hleba Afanasjeva, v drugem pa je imel veliko več dela z Ukrajincem Andrejem Grabarjem. "V dvoboju z Afanasjevom nisem imel težav. Ves čas sem nadziral dvoboj in z različnimi udarci pridno zbiral točke, tako da sem tekmeca premagal 25:5. Dvoboj z Grabarjem je bil zahtevnejši, gre za neugodnega tekmeca, aktualnega evropskega prvaka do 21 let. Letos sva se že pomerila na tekmovanju v Turčiji, dvoboj sem izgubljal, toda v končnici mi je uspel preobrat za zmago. Tokrat sem se dvoboja lotil previdno in taktično zrelo. Zadala sva si malo udarcev, kar potrjuje tudi tesen rezultat 5:4," je razložil Ivan Trajković, ki je nazadnje zmagal aprila 2018 na tekmovanju za afriški predsednikov pokal v Maroku.

Naš borec je z zmago za olimpijsko lestvico osvojil šest točk, tako da jih ima skupno 32. "Glede na to, da lahko na tekmah za svetovni pokal v letu dni osvojiš največ 40 točk, sem zelo blizu tej številki. Na lestvici sem trenutno sedmi, borec pred menoj ima le točko več, tako da z velikim upanjem pričakujem naslednje tekme, na katerih se mi ponuja priložnost, da ga prehitim. Do konca leta s trenerjem Juretom Pantarjem načrtujeva nastope v BiH, Bolgariji, Italiji in v začetku decembra v Moskvi. Zadnje tekmovanje bo najzahtevnejše, saj se bo na njem zbrala smetana tekvondoistov," doda Trajković, ki se je prvega od jesenskih tekmovanj lotil zelo samozavestno. "Letošnje poletje je bilo v primerjavi s prejšnjimi brez tekmovanj, tako da sem se lahko v miru pripravljal na jesenske izzive. Daljšega počitka si nisem privoščil, veliko sem treniral doma, opravil pa sem tudi nekajdnevne priprave v Srbiji in na Hrvaškem, kjer sem imel ustrezne sparinge. Priprave so potekale nemoteno, kajti nisem imel ne zdravstvenih težav in tudi poškodb ne, tako da je bila moja pripravljenost iz dneva v dan boljša, zaradi česar sem z velikimi pričakovanji odpotoval v Rigo. Lov na 40 točk bo v nadaljevanju sezone težak, a če jih bom osvojil, bom zelo blizu šestemu mestu na olimpijski lestvici, ki zagotavlja neposredni nastop v Tokiu," je pogovor sklenil Trajković.

Anketa

Boste to pomlad urejali svoj vrt?

Sudoku