Top 5 najbolj branih člankov v letu 2019: Izteklo se je karmično leto

P.K., 6.1.2020
Profimedia

Najbolj brani članek je letna astrološka napoved, v kateri je astrologinja Dolores Volasko pripravila smernice za vsako horoskopsko znamenje posebej in podala splošno napoved za leto 2020. Postavitev planetov napoveduje začetek velikih sprememb, ki bodo vplivale na nas prihodnji dve leti ...

1. Najbolj brani članek leta 2019 je ... Letni horoskop 2020: Kaj čaka vaše znamenje?

"Pričetek novega koledarskega leta se bo odvijal precej dramatično. Nakazujejo se družbeno politične spremembe, tudi narava bo pokazala svoje zobe. Dom in družina bosta postajala pomembnejša, pričakuje se tudi večji porast rojstev," je zapisala astrologinja v članku, ki si ga lahko preberete na tej povezavi. To so predvsem splošni vplivi, ki jih je astrološko mogoče razbrati iz položajev planetov in njihovih interakcij. Natančnejšo sliko lahko pokaže osebni horoskop, če poznamo svoj točni datum rojstva z natačnim podatkom o uri in minuti. "Šele osebni vpogled z vsemi natančnimi podatki nam razkrije popolnejšo sliko vplivov, ki jih bomo na posamezni ravni deležni v letu, ki prihaja," pravi Dolores Volasko.

image
Profimedia Če še niste, preverite napoved za vaše horoskopsko znamenje v članku Letni horoskop 2020: Kaj čaka vaše znamenje?
 

Vsekakor pa je kljub energijskim vplivom najpomembnejši naš odnos do življenja in tega, kako bomo energetske vplive tudi z dejanji izkoristili vprid sebi in drugim. Samo od nas je odvisno, kako bomo izkoristili ugodna obdobja v letu 2020 in kako se bomo pripravljeni spreminjati sebi in drugim v dobro, je poudarila.

Kaj ste še najraje brali v letu 2019?

2. Delni post: Izpuščanje zajtrka kot nova dieta

Ali z manjšim številom obrokov shujšamo ali se dodatno zredimo, kot so nas še pred kratkim prepričevali prehranski strokovnjaki? Odgovor na to ni enoznačen, smo ugotavljali v tem članku. Kot ste lahko prebrali, je glavni razlog, zakaj se večina diet ne obnese v tem, da pogosto posegamo po napačni hrani in sami sebe goljufamo pri zastavljenem shujševalnem načrtu.

image
Profimedia V članku izveste, zakaj je pri hujšanju pomemben čas uživanja obrokov.

Delni post, v angleščini poimenovan intermittent fasting, pa ni še ena popularna dieta več, temveč način prehranjevanja. Z njim ne spremenite, kaj jeste, temveč to, kdaj jeste. In zakaj bi bilo smiselno spremeniti čas uživanja obrokov? Preverite še enkrat v članku novinarke Urške Kereži!

3. Izteka se najbolj karmično leto tega tisočletja: "Leto 2020 bo nekakšen vrtiljak," pravi numerologinja

Najbolj znana slovenska numerologinja Lili Sorum je leto 2019 numerološko označila za najbolj karmično leto tega tisočletja. Kako lahko najbolje razumemo besedo karma, smo jo vprašali v posebnem intervjuju za naš portal seniorji.info, ki si ga lahko preberete s klikom na to povezavo. "Numerologija karme ne označuje negativno. Opisuje jo kot uravnovešanje energij ter učenje, ki je seveda zahtevnejše in pomembnejše. Leto 2019 je bilo eno izmed obdobij človeštva, v katerem se je kazala naša tema, povezana s karmičnim številom 19 in zaradi te končnice je namreč leto dobilo oznako karmično," je pojasnila. Z numerološkega vidika število 19 predstavlja pohlep, ego in označuje vse večji razkol med tem, kar je sveto in tem, kar si lahko dovolimo. Kot pravi numerologinja, je zato v letu 2019 tema ali naša nepredelana karma prihajala toliko bolj do izraza.

image
Osebni arhiv Karma ni kazen, je priložnost za spremembo, pravi numerologinja Lili Sorum.

Vendar karma ni kazen. "To ni madež, ki bi ga odstranili z dodatkom Vanisha. Dejanja vsakega dneva posebej odločajo, ali je ali ni karmični zapis v nastajanju. Mnogokrat smo preveč usmerjeni v preteklost in karmo, ki smo jo ustvarili ter tako spregledamo, da jo ustvarjamo prav vsak trenutek," poudarja Lili Sorum. In kaj nas čaka v letu 2020, če smo s svojo karmo opravili? Opazna bo ključna razlika med osebami, ki delajo na sebi in med tistimi, ki venomer krivijo za vse okolico ter morebitno stisko tlačijo v sebe, je napovedala. Več si preberite v članku!

4. Upokojenski "regres" tudi za kurjavo

Močno vas je prepričala tudi informativna zgodba Večerove novinarke Tanje Fajnik Milakovič o višini letnega dodatka za upokojence iz julija 2019. Letni dodatek je pokojninski zavod večini upokojencev izplačal skupaj z julijskimi pokojninami 31. julija. Prejemniki višjih pokojnin od 810 evrov, so dobili le 127 evrov letnega dodatka, ki mu rečemo tudi "regres". Drugačna pravila so veljala za okoli 120.000 preostalih upokojencev, ki prejemajo poleg slovenske pokojnine tudi pokojnino iz tujine.

"Letnega dodatka ne bom porabila za dopust v toplicah ali na morju, ampak za kurjavo. Prejemam 453 evrov pokojnine in letos bom dobila 437 evrov letnega dodatka. Ta mesec torej skoraj dve pokojnini, kar se mi bo zelo poznalo. Ker imam sicer nizko pokojnino, je treba živeti skromno in zelo skrbno razmisliti, kako boš porabil vsak evro," je novinarki povedala upokojenka Sonja iz Maribora. Več o njeni zgodbi preverite v članku!

image
Letni regres za upokojence je bil med najbolj branimi članki v letu 2019.

Najdete ga na tej povezavi, kjer si lahko ogledate tudi tabele z natančnimi podatki o izplačilu letnega dodatka upokojencem v letu 2019. "Letni dodatek za leto 2020 mora biti določen v dveh zneskih, prejemniki pokojnin do 800 evrov naj prejmejo po 600 evrov letnega dodatka, upokojenke in upokojenci z višjimi pokojninami pa po 300 evrov. Prav tako je treba vsako leto letni dodatek valorizirati z rastjo cen življenjskih potrebščin," je v članku povedala predsednica sindikata upokojencev Francka Ćetkovič.

5. Izračunajte svojo biološko starost

Novinarka Urška Kereži pa nas je v članku, ki ga je vaše zanimanje uvrstilo med najbolj brane v letu 2019 na portalu seniorji.info, opomnila na to, da se biološka starost lahko močno razlikuje od naše dejanske starosti, ki je razvidna na našem osebnem dokumentu.

Življenjski slog in prehrana nas lahko namreč krepko pomladita ali postarata. Zato je dobro preveriti, koliko ste v resnici stari in kako upočasnite biološko uro. Če ste članek zamudili, lahko izračun biološke starosti zase in za svojega partnerja preverite tukaj!

image
Profimedia Članek z naslovom Izračunajte svojo biološko starost se je uvrstil na 5. mesto najbolj branih člankov v letu 2019 na spletni strani seniorji.info.
Zahvala bralcem
V uredništvu seniorji.info se vam lepo zahvaljujemo za vaše obiske, s katerimi nam sporočate, da so naše vsebine za vas dragocene.

Vsako sredo vam izbor najbolj aktualnih in zanimivih vsebin pošljemo po elektronski pošti. Na tedenske novice se lahko naročite tako, da nam svoj e-naslov sporočite v naše uredništvo na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Še naprej nas spremljajte tudi na naši facebook strani @seniorji.info in ne zamudite naših nagradnih iger!
Anketa

Ali načrtujete, da boste v letošnji poletni sezoni obiskali Hrvaško?

Sudoku