Tine Urnaut: Upam, da si ne bodo spet kaj izmislili in da bomo v ligi narodov res igrali

sta, šr, 7.7.2019
Bojan Velikonja/Dnevnik

Prevara Mednarodne odbojkarske zveze še ni pozabljena, slovenska odbojkarska reprezentanca si je z zmago na turnirju v Stožicah še drugič priigrala igranje med svetovno elito. Po prvem slavju so jim vrata pred nosom zaloputnili, zdaj bi moralo biti drugače. 

Slovenska odbojkarska reprezentanca je v Stožicah premagala Kubo s 3:0 (26:24, 25:21, 25:21) in je zmagovalka kvalifikacij za uvrstitev v ligo narodov. Če ne bo spet prišlo do neljubih dogodkov, kot je pred dvema letoma, ko je Mednarodna odbojkarska zveza oškodovala slovensko reprezentanco in ji s spremembo tekmovanja onemogočila nastop v elitni konkurenci svetovne odbojke, bo Slovenija naslednje leto igrala v ligi narodov. Svojo dolgoletno željo je izpolnila z zmago na domačem turnirju, na katerem je premagala vse tekmece. V finalu zelo solidno Kubo, ki proti motiviranemu tekmecu, ta je bil trdno odločen, da priložnosti ne bo zapravil, ni imela realnih možnosti.

Slovenci so v finalu pokazali najboljšo igro na turnirju. Zavedali so se, da v zadnji tekmi ne smejo zapraviti tistega, za kar so dalj časa garali. Uvodno živčnost so hitro prebrodili, ko je bilo treba, so pokazali, da je njihova posamična vrednost višja od tekmečeve, čeprav tudi mladi Kubanci niso od muh. Dobro so se upirali, toda na koncu so morali priznati, da jih je zasluženo premagala boljša reprezentanca. "Vedeli smo, da imamo enkratno priložnost, da se končno uvrstimo v to ligo narodov, ki nam ni bila usojena. Veseli smo, da smo jo izkoristili, zdaj upam, da si ne bodo spet kaj izmislili in da bomo v ligi res igrali. Nervoze ni bilo, mislim, da smo svoje delo opravili odlično. Posebno danes. Imamo pa še rezerve, mislim, da veliko. Na celem turnirju se nam je poznalo, da nismo imeli dovolj pripravljalnih tekem, s prvim resnem tekmecem smo se srečali šele, ko smo igrali proti Turčiji. Jasno je, da se nam je to v igri poznalo. A ko smo prišli v ritem, se je tudi naša igra stopnjevala. Upam, da se bo to nadaljevalo, v avgustovskih kvalifikacijah bomo morali biti še boljši," je dejal kapetan Slovenije Tine Urnaut.

Anketa

Koliko denarja zapravite za božično-novoletna darila?

Sudoku