(FOTO) Tako je svoj dom okrasila Melania

Denis Živčec, 15.12.2019
Profimedia

Nič modernega eksperimentiranja, veliko preverjene klasike. Ameriška prva dama je Belo hišo napolnila z duhom domoljubja.

Če so jo lani nekateri kritizirali, češ da je Belo hišo spremenila v nekakšen hram božične groze z grozečimi orjaškimi stožci, narejenimi iz brusnic, pa je Melania Trump letos pri okraševanju ameriške predsedniške rezidence stavila na bolj tradicionalne motive, ki pri Američanih hitro najdejo mehko točko v srcu. Bilo je malo pred odhodom predsednika Donalda Trumpa na vrh zveze Nato v Londonu, ko so iz rezidence sporočili, da je po zaslugi prve dame Bela hiša ponovno okrašena za praznike. Rdeča nit, ki jo je Trumpova izbrala skupaj z dekoraterji, se letos imenuje "duh Amerike".

image
Profimedia
image
Profimedia

Bela hiša je tako okrašena v čast tradiciji, običajem in zgodovini, dekoracije pa slavijo pogumne posameznike, ki so oblikovali ZDA in ohranjali pri življenju ameriški duh. Ob vstopu v vzhodno krilo Bele hiše stoji božično drevo "družin zlate zvezde". To so družine, ki so v vojnah izgubile svoje člane in so pomagale pri okrasitvi. V knjižnici z okrasitvijo slavijo dediščino predsednikov, porcelanasta soba je pripravljena za praznično pojedino, državniška jedilnica z orlom na mizi pa slavi Ameriko in tako naprej.

image
Profimedia
image
Profimedia
image
Profimedia

"Za letošnji božič želim častiti tiste, ki so oblikovali našo državo in iz nje naredili ponosen dom. Ko potujem po državi, me navdihnejo delovni ljudje in družine, s katerimi se srečam. Številni Američani delijo neomajen niz vrednot ter cenijo tradicijo in zgodovino naše velike države, ne glede na to, iz katere zvezne države prihajajo. Hvala osebju in vsem prostovoljcem, ki so zagotovili, da je ljudska hiša pripravljena na božič," je sporočila prva dama ZDA ter vsem zaželela vesel božič in srečno novo leto. Simbolike je veliko, med drugim na aranžmajih in drevesih najdemo številne motive, ki spomnijo na posamezne zvezne države. Pomarančni cvetovi nas popeljejo na Florido, igralne karte in kocke pa v Nevado. Povsod so okraski v obliki miniaturnih zastavic in belih hiš.

image
Profimedia
Ameriške vrednote in tradicija, nekaj kiča pa tudi

Konec novembra je Melania Trump uradno sprejela podarjeno božično drevo, ki so ga pripeljali iz Pensilvanije. V tekmi za čast, da podari jelko, je letos zmagal Larry Snyder, njegovo 5,6 metra visoko drevo so postavili v Modro sobo Bele hiše. Drevo so okrasili prostovoljci pod taktirko prve dame. Melania Trump je drevo, pripeljano s konjsko vprego, sprejela v spremstvu vojakov. Po pregledu, ali je vse v redu, se je s Snyderjem fotografirala in vsem skupaj vnaprej zaželela vesel božič.

image
Profimedia
image
Profimedia
Anketa

Ali načrtujete, da boste v letošnji poletni sezoni obiskali Hrvaško?

Sudoku