Ta petek in soboto tudi nočni labirint med koruzo v Mariboru

Denis Živčec, 30.7.2020
Nataša Drozg

Dvojni nočni labirint na koruznem polju ob Papeževi cesti: v petek za družine z otroki, v soboto samo za odrasle.

Pustite telefon v žepu, ne boste ga potrebovali in tudi navigacija vas ne bo rešila iz koruzne zagate. Morda ga boste potrebovali le za kakšno spominsko fotografijo. Koruza je na njivi pognala pod nebo, v društvu Labirint Maribor pa so se odločili ponoviti lansko mariborsko uspešnico ter na njivi ustvarili domiselni doživljajski park, labirint, v katerem se lahko vsaj za kakšno uro vrnete k naravi. Lani so koruzo zasadili v obliki satovja, letos v obliki mahajočega možiclja.

"Čarobnost noči popestrijo tudi skriti obiskovalci"
image
Andrej Petelinšek

Zaradi kolobarjenja labirint ne more biti vsako leto na istem mestu, a prav daleč se ni preselil. Hitro ga boste opazili ob Papeževi cesti. Vsak dan se lahko poskušate po koruznih koridorjih prebiti med 9. in 20. uro, pri čemer je zadnji vstop mogoč ob 18.30. Med koruzo vas bodo pričakali zabavni izzivi s pridihom nekega drugega časa. Ustvarjalci so pripravili tudi dva posladka za tiste, ki imajo radi nekaj več adrenalina. Ta petek bodo omogočili nočni obisk labirinta, ki se bo začel ob 21. uri, v soboto pa bodo zadevi, prav tako ob 21. uri pa do polnoči, dodali še nekaj drame in srhljivosti ter pripravili labirint samo za odrasle.

image
Andrej Petelinšek

"Nočni labirint je prav posebno doživetje. Orientacija je namreč v temi veliko težja, piko na i pa doda še čarobnost noči, ki jo nemalokrat popestrijo skriti obiskovalci. Si upate?" vas skrivnostno izzivajo ustvarjalci, ki prosijo, da prinesete s seboj žepno svetilko. Naj vas ne skrbi, lani v labirintu niso pozabili nikogar.

Anketa

Ali poleti kaj manj uporabljate elektronske naprave (TV, računalnik, mobilnik idr.)?

Sudoku