Strelske vaje Norvežanov

Bojan Bauman, 1.12.2019
Andrej Petelinsek

Namesto dveh točk se Celjani iz Norveške vračajo s polno mrežo zadetkov: bilo je 37:26 za Elverum.

Na izjemno pomembno gostovanje so se včeraj v desetem krogu lige prvakov odpravili celjski rokometaši - na Norveškem jih je pričakala ekipa Elveruma, ki je doslej ob osmih porazih za beležila le en neodločen rezultat in zbrala eno samo točko, Celjani so jih imeli šest. Celjani so nastopili brez obolelega Dioga Silve, mladega Portugalca, ki je doslej običajno dobival priložnost pred Matejem Grošljem. Manjkal je tudi Domen Makuc, ki je očitno bolj resno poškodovan, kot je kazalo pred mesecem dni. Takrat je šele saniral poškodbo kolena. Letos ga na igriščih ne bomo več spremljali, nepazljivost na treningu bo imela zelo dolgosežno posledico.

16 obramb je včeraj zbral norveški vratar Thorsten Fries

Celjani so začeli dovolj odločno; a nič manj razpoloženi niso bili norveški rokometaši, ki so v prvih minutah narekovali ritem tekme. V nadaljevanju so sledile prve črne minute celjske ekipe, ki je v 20. minuti zaostajala za že pet golov (13:8). Nič bolje ni kazalo niti pet minut kasneje. Nerazpoložen je bil celjski vratar Klemen Ferlin, Grebenc ni bil dostojna menjava za Šarca ... Pri domačinih je odlično branil vratar Thorsten Fries, ki je tekmo končal s 16 obrambami. 21:13 ob polčasu, osem golov zaostanka, to je bila napoved za vse prej kot uspešno gostovanje Celjanov.

​Še bo treba garati, da bodo Celjani postali ekipa, ki je sposobna izkoristiti priložnosti v tistih redkih trenutkih, ko se v izjemni konkurenci te sploh ponudijo. Norvežani vsekakor niso boljša ekipa, a so včeraj ponižali Celjane in zmagali s 37:26. To je bila zadnja letošnja tekma Celjanov v ligi prvakov, kjer imajo zdaj po tri točke Zagrebčani in Elverum, Celjani na šestem mestu jih imajo šest. Vse ekipe z dna lestvice imajo spomladi težek razpored; tako bi Slovencem morala biti prednost treh točk dovolj za ubranitev šestega mesta in s tem za uvrstitev v izločilne boje. A veliko lažje bi jim bilo, če bi uresničili načrt in se iz Norveške vrnili s kakšno novo točko. Na derbiju v Parizu sta se pomerila PSG in Barcelona, vodilni ekipi skupine A v rokometni ligi prvakov. Parižani so znova vse stavili na individualne sposobnosti bratov Karabatić, Sagosna, Abaloja, Hansna in Gerarda, medtem ko so Španci igrali kolektivno igro. Cindrić, Palmarsson, Tomas, Fabregas, Mem in de Vargas so bili boljši s 35:32 in so po desetih krogih zdaj sami na vrhu skupine. Drugi so rokometaši Pick Szegeda, ki so doma s 33:23 premagali Zagrebčane in so prav tako kot Barcelona le enkrat izgubili, a imajo tudi en neodločen rezultat in zato točko manj.

Anketa

Ali se poleti držite posebne diete?

Sudoku