Straniščni papir in pepelniki: Neugledne reči, ki jih zvezdniki kradejo med obiskom pri kraljici

D.Ži, 17.10.2019
Reuters

Buckinghamsko palačo letno obišče okoli 50.000 ljudi, na pravila lepega obnašanja pa se nekateri od njih povsem požvižgajo.

Nekateri so kradli straniščni papir, drugi so se tam drogirali. Znanih ljudi, ki so na prebivalcih Buckinghamske palače pustili slab vtis, ne manjka. In nekateri so na svojo pretirano sproščenost v rezidenci britanske kraljeve družine celo ponosni. Tako se je igralka Olivia Colman, ki je v Netflixovi seriji The Crown igrala kraljico, pred časom pohvalila, da je njen mož med obiskom palače od tam odtujil predmet in ga shranil kot spominek. Palača se na njene besede še ni odzvala, niti ni znano za kak predmet je šlo. Neuradno je govora o straniščnem papirju. Tiskovna predstavnica palače je v eni od izjav povedala, da palačo vsako leto obišče več kot 50.000 ljudi, in če bi vsak od njih kaj odnesel, bi v njej ostalo le še malo stvari. 

image
Epa Buckinghamska palača je pravi raj za tiste, ki radi kaj zatlačijo v žep.

Zgodb se je skozi leta nabralo kar nekaj. Legendarni John Lennon je nekoč priznal, da so člani skupine The Beatles leta 1965 na stranišču palače kadili marihuano in to tik, preden jim je kraljica podelila odlikovanja za posebne zasluge.  George Harrison je kasneje to trditev sicer zanikal, češ da so kadili zgolj cigarete, saj so bili živčni in napeti.

image
Reuters John Lennon je razkril, da je s kolegi pred srečanjem s kraljico enega pokadil. 

Tudi glasbenik Robbie Williams je priznal, da je v palači leta 2012 kadil travo. Zanikal pa je zgodbe, da naj bi mu v palači postalo slabo in je moral bruhati. 

image
Denis Balibouse Robbie Williams trdi, da v kraljičini hiši ni bruhal.

Komik Stephen Fry, dober prijatelj princa Charlesa, se je v svoji biografiji razpisal o tem, da je nekoč v spodnjem domu britanskega parlamenta njuhal prepovedane snovi, to pa naj bi počel tudi v palači.

Piers Morgan, priljubljen televizijski voditelj, je znan po tem, da med obiski svojim gostiteljem rad kaj odnese. V njegovi zbirki je tudi črna rolica straniščnega papirja z monogramom Simona Cowella. Papir je odnesel tudi iz kraljičinega domovanja. Med obiskom Bele hiše, v času predsednikovanja Baracka Obame, pa ni upal odnesti ničesar, saj se je bal težav s policijo.

Emma Bunton, nekdanja članica skupine Spice Girls, je v oddaji Celebrity Juice razkrila, kako je med obiskom Buckinghamske palače ukradla znak s straniščnih vrat. 

image
Reuters Emma Bunton ima doma znak s straniščnih vrat v Buckinghamski palači.

Britanska televizijska voditeljica Denise Van Outen je sklonjene glave priznala, da je iz palače odnesla pepelnik in držalo za papirnate brisače. Bilo je to pred več kot 20 leti, ko se ji je vse skupaj zdelo izjemno zabavno. 

Dickie Arbiter, nekdanji kraljičin glavni piarovec, se ob naštetem le čudi. "Od tistih, ki se jih povabi na obisk, bi človek pričakoval vsaj to, da ne kradejo. Pa saj na straniščnem papirju ne piše, da je iz palače! Gre za povsem običajen papir," stresa z glavo.

Anketa

Ali načrtujete, da boste v letošnji poletni sezoni obiskali Hrvaško?

Sudoku