Štajerski zdravnik leta: Dobre, a prezrte zgodbe

Barbara Gavez Volčjak , 10.10.2019
Andrej Petelinšek

Glasujte za družinskega zdravnika, pediatra, ginekologa, zobozdravnika ali specialista sekundarne stopnje, ki si po vašem mnenju zasluži priznanje

Tudi letos se lahko bralci Večera in vsi drugi zainteresirani odločite oddati svoj glas v Večerovi akciji Štajerski zdravnik leta. Ponovno bomo namreč razglasili družinskega zdravnika, pediatra, ginekologa in zobozdravnika v regiji, ki bo v glasovanju prejel največ glasov. Pošiljate jih lahko z glasovnicami po običajni pošti ali preko spletne strani www.vecer.com/zdravnik-leta. Letošnjemu izboru smo dodali še eno kategorijo, in sicer lahko glasujete tudi za specialista sekundarne stopnje.

Lanski prvi izbor štajerskega zdravnika leta je bil v javnosti in tudi strokovnih krogih dobro sprejet. Z akcijo smo pri Večeru pokazali, da so tudi v naši regiji v zdravstvu številne pozitivne zgodbe s srečnim koncem, vendar jih žal pogosto zasenčijo afere in nepravilnosti. Bralci pa so se lahko z oddajo glasu zahvalili svojim zdravnikom za prijaznost in trud, ki se nam prevečkrat zdita samoumevna in ju v vsakdanjem hitenju ali prizadetosti zaradi lastnih stisk največkrat prezremo.

Nagrajenci za leto 2018
Družinski zdravnik: Dejan Kupnik, dr. med., specialist družinske medicine
Zobozdravnik: Vesna Kaloh, dr. dent. med.
Pediater: Mojca Švab Zavratnik, dr. med., spec. pediater
Ginekolog: Unita Zupančič, dr. med., spec. ginekologije
Medicinski dosežek leta: implantacija individualno izdelanega kolčnega vsadka pri revizijskih operacijah kolka, Andrej Moličnik, dr. med., specialist ortopedske kirurgije

V sodelovanju z Zdravniško zbornico Slovenije ponovno izbiramo tudi medicinski dosežek leta štajerske regije po izboru strokovne komisije zdravnikov. Na natečaj se lahko prijavijo posamezni zdravniki, zdravniški timi, oddelki ali zdravstvene organizacije iz štajerske regije z izstopajočimi medicinskimi dosežki, ki so zaznamovali leto 2018. Izbor bo opravila strokovna komisija, ki jo bo oblikovala Zdravniška zbornica Slovenije.

Dobitnike priznanj bomo razglasili na svečani prireditvi na Medicinski fakulteti Univerze v Mariboru 27. novembra. In čeprav bo zmagovalec v vsaki kategoriji lahko le eden, bodo vaši glasovi pomenili podporo vsem medicinskim delavcem - posameznikom, skupinam in institucijam - ki se vsak dan trudijo izboljšati kakovost življenja vsem svojim pacientom. S tem posredno prispevajo k lepšemu in polnejšemu življenju vseh prebivalcev regije in tako karseda najlepše izpolnjujejo Hipokratovo prisego.

 

Letošnjemu izboru smo dodali še eno kategorijo, glasujete lahko tudi za specialista sekundarne stopnje
Anketa

Na katerem področju najpogosteje ustvarjate z rokami?

Sudoku