Srbi se sprašujejo: Kaj smo mi? Nič še nismo naredili

šr, 9.9.2019
REUTERS

Srbski selektor Aleksandar Đorđević se je po porazu proti Špancem na svetovnem prvenstvu v košarki na Kitajskem posul s pepelom

Svetovno prvenstvo v košarki na Kitajskem se preveša iz drugega dela v tretjega, v katerem bo le še osem reprezentanc in bo potekal na izpadanje. Prva četrtfinalna para sta Argentina - Srbija in Španija - Poljska, druga bomo dobili danes. Presenetljiv je bil poraz aktualnih svetovnih podprvakov, ki so do zdaj visoko zmagovali, a so jih Ricky Rubio (19 točk), Victor Claver (14) in druščina porazili za 12 točk (81:69). Najbolj razpoložen Srb je bil Bogdan Bogdanović (26 točk, 10 skokov, 6 podaj), najbolj nervozen Nikola Jokić, ki je bil izključen.

image
REUTERS Nikola Jokić se ni znašel med španskimi orjaki in je izgubil živce

"Manjka mu izkušenj, to je šele njegovo drugo veliko tekmovanje. Pričakovanja so velika, ampak nobenemu ni potrebno, da nase prevzame preveliko odgovornost. Če že kdo, jo moram jaz, drugače pa smo vsi skupaj. Saj smo se že pogovorili, potrebujemo ga na igrišču in on to ve," je povedal selektor Srbije Aleksandar Đorđević. "Ne potrebujemo zmag za 20, 30 točk, kar je vsem všeč, vsi o tem govorimo, pišejo. Kaj smo mi? Nič nismo, nič še nismo naredili. Moramo se spustiti na zemljo in iti dalje iz rova. Proti Argentini potrebujemo kolektivno igro, to nas je krasilo na vseh tekmah, le na zadnji ne. Treba je imeti zaupanje v soigralca."

Skupina I, 5. krog: Venezuela - Rusija 60:69; Poljska - Argentina 65:91; vrstni red: Argentina 10 točk, Poljska 9, Rusija 8, Venezuela 7; skupina J, 5. krog: Portoriko - Italija 89:94, Španija - Srbija 81:69; vrstni red: Španija 10 točk, Srbija 9, Italija 8, Portoriko 7; skupina K, 5. krog, danes: Češka - Grčija, ZDA - Brazilija; vrstni red: ZDA 8 točk, Češka in Brazilija 7, Grčija 6; skupina L, 5. krog, danes: Dominikanska republika - Litva, Francija - Avstralija; vrstni red: Francija in Avstralija 8 točk, Litva in Dominikanska republika 6. 

Anketa

Ste se v letošnji sezoni obolenj cepili proti gripi?

Sudoku