(FOTO in VIDEO) Spremljamo: Nogometaši prispeli, navijači pripravljeni. Anketa pokazala, da zmago napovedujete ...

A.L., M.D., 11.5.2019
Sašo Bizjak

V Ljudskem vrtu smo se pridružili nagrajenkam, ki bodo derbi med Mariborom in Olimpijo spremljale z druge perspektive. Med 670 prijavljenimi (1/3 je bila žensk), je bila izbrana Janja Zbil.

Nogometaši in navijači so pripravljeni na današnji veliki obračun, ki lahko Mariborčanom v primeru zmage že prinese naslov prvaka. Nogometaši Maribora bodo namreč danes ob 17.45 v Ljudskem vrtu gostili Olimpijo. Enajst točk več kot rivali so vijoličasti prinesli v 32. krog prve lige.

image
M.d.
image
Sašo Bizjak

Na terenu v Ljudskem vrtu je tudi naša novinarska ekipa, ki spremlja dogajanje. Priprave na večerni derbi so se začele že dopoldne s pripravo igrišča, ko so bile potrebne košnja trave, risanje črt, postavitev kotnih zastavic, zastave na drogovih, preverjanje mreže na golih in druga podobna opravila.

image
Sašo Bizjak

Postavljena je tudi že dodatna ograja, navijači pripravljajo koreografijo, stadion bo poln. Ob 17:45 gre zares.

Garderoba domačih navijačev je že skoraj pripravljena, dobri dve uri pred tekmo na stadionu poteka varnostni pregled.

image
M.d.

"Navijačem ne bomo ponudili ničesar drugega kot igro na zmago. Igramo proti dobremu nasprotniku, v obeh ekipah je veliko kvalitete, a popolnoma jasno je, da želimo skupaj z navijači zmagati. Od prve do zadnje minute se bomo obnašali tako," je dejal Darko Milanič. V podobni situaciji je že bil. Pred šestimi leti je Maribor potrdil naslov na derbiju proti Olimpiji v 32. krogu. "Živim za ta trenutek. Lepo se je spomniti teh stvari, kdaj človek tudi živi od nostalgije, a jaz v tem trenutku ne, pomembna je le sedanjost," se na zgodovino ne zanaša Milanič.

Kakšno pa je mnenje navijačev? Na Twitterju smo vas vprašali, kakšen rezultat napovedujete na današnjem večnem derbiju. Izkazalo se je, da je večina, 47 odstotkov, prepričana, da bo zmagal Maribor. 42 odstotkov jih napoveduje, da se bodo nocoj veselili Ljubljančani, 11 odstotkov pa pravi, da bo izid neodločen.

Na stadion so že prispeli tudi nogometaši Maribora. Člani Olimpije so medtem že preverili travnato površino. 

Sicer pa se bosta Maribor in Olimpija udarila četrtič v sezoni, peti obračun ju čaka še 30. maja v finalu pokala Slovenije v Celju. Izkušnje iz prvih treh derbijev so različne. "Po navadi so sestavljeni iz večsmernega prometa. Ne pričakujem, da bo tokrat kaj drugače. Bodo momenti naše prevlade, in ko se bomo morali braniti, ko bo treba potrpeti. Zelo dobro se moramo zavedati tega in te momente dobro prestati. Ko bomo imeli priložnost, da zabijemo, bomo morali biti zelo lačni golov. Eden ne bo dovolj. V nobenem trenutku ne smemo misliti, da je tekma zaključena," svoje nogometaše opozarja Milanič.

image
M.d.
Anketa

Ali ste se letos že osvežili v morju?

Sudoku