(FOTO in VIDEO) Slovenci povsem razorožili Švicarje

M.R., 14.1.2020
EPA

Slovenska rokometna reprezentanca je premagala tudi Švicarje (25:29). Slovenija je prvi del predtekmovanja v skupini F in bo v nadaljevanje evropskega prvenstva v Malmö odnesla pomembni dve točki.

Prvi gol na tekmi je zadel Borut Mačkovšek in slovenijo povedal v vodstvo, takoj za tem so Švicarji izenačili, nato pa še celo povedli z 2:1. A hirto so vajeti v svoje roke spet vzeli Slovenci in ob začetku 15. minute vodili s 4:6. Prvo sedemmetrovko sta sodnika prisodila v 16. minuti zaradi prekrška nad Blažem Blagotinškom. Uspešno jo je izvedel jo je Jure Dolenec in povišal na 5:7.

image
EPA Blaž Blagotinšek

Blaž Blagotinšek je s svojim prvim golom na tekmi povišal na 6:9. Ob koncu 21. minute je Blaž Janc izvedel odlično akcijo, a so ga Švicarji ustavili z grobim prekrškom, zaradi katerega so morali nadaljevati z igralcem manj. Sodnika sta pokazala tudi na sedemmetrovko. Švicarji so krenili v napad s petimi igralci in vratarja potegnili iz vrat in Janc jim je kar dvakrat zapored vrgel žogo v prazna vrata (6:12).

image
EPA Borut Mačkovšek

Prvi polčas se je končal z izidom 10:16. Spet je bil izvrsten vratar Klemen Ferlin, ki je že do 17. minute obranil kar sedem strelov nasprotnika.

image
Reuters Lenny Rubin in Blaž Blagotinšek

V drugem polčasu vstopil tudi Kastelic

Naši so suvereno igrali tudi v drugem polačsu in v 45. minuti vodili že s 17:24. Do 51. minute so uspeli Švicarji znižati na 21:25, nato je Dolenec po strelu s sedmih metrov znižal na 21:26. Mario Šoštarič pa je takoj za tem zadel še prazna vrata Švicarjev, ki so zaradi zaostanka vztrajno v napad pošiljali igralca več in igrali brez vratarja. Svojo prvo obrambo na tekmi je v 52. minuti vknjižil tudi Urh Kastelic, ki je pred tem zamenjal odličnega Ferlina. 

Kastelic je dobrih pet minut pred koncem obranil tudi sedemmetrovko, a je nato Švicar odbito žogo ujel in jo potisnil v slovenska vrata (23:27). Na koncu je bil izid 25:29. 

Za najboljšega igralca tekme je bil razglašen vratar Ferlin, ki je obranil kar 42 odstotkov nasprotnikovih strelov. 

Prvič na prvensvtu v ekipi tudi Kavtičnik

Naš poročevalec iz Göteborga Bojan Bauman je okoli pet ur pred tekmo švicarske rokometaše ujel na ulicah Göteborga, ob tem pa zapisal: "Če danes po 18.15 Slovencev ne premagajo z več kot sedmimi goli, bodo jutri na poti proti domačim Alpam." In dodal je še: "Za naše verjamemo, da je naslednja postaja Malmö".

Slovenski selektor Ljubomir Vranješ, sicer Šved, je v ekipo tokrat uvrstil kapetana Vida Kavtičnika, mladi krožni napadalec Kristjan Horžen pa bo tekmo spremljal s tribun. 

Anketa

Ali ste zadovoljni z vladnim ukrepom solidarnostnega dodatka zaradi koronavirusa za upokojence?

Sudoku