Sposobni smo velikih rezultatov

Marko Kovačevič, 10.10.2019
Reuters

Prvi zvezdnik slovenske nogometne reprezentance želi iz Skopja odnesti popoln izkupiček

Stoično, brez razburjenja je prenesel (manjše) zaplete na poti. Tudi pred treningom v Skopju je bil miren, ko je odgovarjal na vprašanja novinarjev. Slovensko nogometno reprezentanco je pred sedmo silo zastopal njen najbolj cenjeni član. "Zagotovo vsi skupaj pričakujemo, da bomo odigrali dobro tekmo, da bomo na igrišču stali, kot moramo. Seveda smo v Makedonijo prišli po točke. A vse besede ne pomagajo prav veliko, če na tekmi ne pokažeš, da si to zaslužiš. Srčno upam, da bomo pokazali, kaj znamo," je na stadionu Tošeta Proeskega v prestolnici Severne Makedonije začel Jan Oblak.

Prisluhnite Večerovemu podkastu o nogometu na povezavi TUKAJ

​Vratar madridskega Atletica bo nocoj morda spet v vlogi kapetana naše reprezentance. Selektor Matjaž Kek sicer ni želel razkriti, koga bo na tekmi sedmega kroga kvalifikacij za Euro 2020 poslal na igrišče, a Bojan Jokić je sinoči treniral po posebnem programu. Prvi kapetan Slovenije še čuti posledice poškodbe tetive, ki jo je staknil na septembrski tekmi proti Izraelu. Njegova zamenjava v vlogi prvega med enakimi pa razmišlja le o zmagi, s katero bi Slovenija (vsaj) obdržala drugo mesto v skupini G. "Marčevska tekma v Ljubljani je pokazala, da je Makedonija močna, ima dobro ekipo in dobre posameznike, zato se je tudi končala z rezultatom, ki si ga nismo želeli. Zdaj moramo pokazati več, da bi prišli do treh točk. Zavedamo pa se, da ne bo lahko. Makedonci igrajo pred domačim občinstvom, vzdušje bo verjetno odlično," pravi Oblak.

Pa za vzdušje ne bodo skrbeli le gostitelji, tudi navijači iz Slovenije bodo nocoj v Skopju. Kot je boljše vzdušje na tribunah, je po zmagah proti Poljski in Izraelu boljše tudi v slačilnici. "Zagotovo smo prišli v trenutek, ko je vzdušje veliko lepše, kot je bilo pred časom. To je vedno povezano z rezultati. Seveda si želim, da bi bili rezultati in z njimi vzdušje taki, kot si jih vsi ljudje v Sloveniji zaslužimo," je dejal Škofjeločan.

​Dobrih rezultatov ne bo brez dobre igre. Slovenija igra neprimerno bolje kot pred letom v ligi narodov pa tudi na začetku pomladi v kvalifikacijah za Euro. "Z novim selektorjem se je začel nov ciklus, iz tekme v tekmo smo napredovali. Reprezentančne akcije so le občasne, morda se forma in pripravljenost igralcev v tem času spreminjata, a septembra smo pokazali, da smo sposobni velikih rezultatov, da lahko naredimo velike stvari," motivacijo tudi v prejšnjih tekmah išče prvi vratar slovenske nogometne reprezentance. (mark)

Anketa

Boste to pomlad urejali svoj vrt?

Sudoku