Spomini

Ivan in Olga Kos, 15.4.2020
Ivan in Olga Kos

Sedaj, ko ne smemo hoditi na pohode, se Vandrovčka iz DU Zagorje ob Savi rada spominjava pohodov s prijatelji: Vandrovčki, Sokoli in pohodniki DU Litija.

Med pohodi smo prehodili veliko lepih krajev z zanimivimi imeni. Naj naštejeva samo nekatere. Iz Rajske doline nad Hrastnikom smo se povzpeli čez Ostri vrh (855 m), Babo (789 m) in Govško brdo (811 m) v Zgornjo Rečico v občini Laško.

image
Ivan in Olga Kos

Iz Cola smo se povzpeli na Sinji vrh (1002 m), se sprehodili čez Angelsko goro, si ogledali Otliško okno in kamnitega polža. Bili smo tudi blizu zaselkov Kitajska in Sibirija.

image
Ivan in Olga Kos

Prehodili smo zahtevno, označeno in zavarovano pot skozi sotesko Pekel. Od vznožja (335 m), mimo petih slapov, smo se povzpeli na višino (650 m). Povzpeli smo se še na Mali Trebelnik (807 m) in sestopili do Bistre pri Borovnici.

image
Ivan in Olga Kos

V bližini Šempetra v Savinjski dolini smo si ogledali lepote kraške jame Pekel in potok Peklenščico, ki priteče iz nje.

V Avstriji smo prehodili sotesko Čepa ( Tscheppaschlucht) in šli preko Hudičevega mosta s katerega je lep pogled na deroči potok.

image
Ivan in Olga Kos

Na Bohorju smo hodili po Poti štirih slapov: Bojanca, Pekel, Ubijavnik in Bojavnik.

Iz Zgornjega Jezerskega smo se povzpeli čez "Hudičeve kvance" do Češke koče (1543 m).

image
Ivan in Olga Kos

Iz zaselka Zagrad (302 m) smo se povzpeli na najvišji vrh občine Radeče, na Nebeško goro (958 m), od koder smo pohod nadaljevali preko Malega Kuma do Podkuma.

image
Ivan in Olga Kos

Iz Šentruperta smo šli po Steklasovi poti skozi naselja Vesela gora, Ostrež, Koromandija, Okrog, Draga do Nebes (602 m), kjer smo imeli na izletniški kmetiji kosilo.

image
Ivan in Olga Kos

Iz naselja Volčje Jame v občini Šmartno pri Litiji smo se povzpeli na Sveti Večer (516 m), nad vasico Podroje. Pohod smo nadaljevali do vasice Črni Potok.

image
Ivan in Olga Kos
Anketa

Na katerem področju najpogosteje ustvarjate z rokami?

Sudoku