Spet v noči brez spanca za Dončića, Dragića in druge ase lige NBA

U.G., STA, 31.7.2020
Andrej Petelinsek

Končno spet košarka: Luka Dončić bo prvo tekmo čez lužo po prekinitvi odigral nocoj, Goran Dragić jutri.

Vsi so zdravi in pripravljeni, NBA-sezona se lahko nadaljuje in zaključi. Navdušenci nad športnim dogajanjem čez lužo bodo odslej spet prečuli številne noči. Ne le, da je minulo noč ponovno startala najmočnejša košarkarska liga na svetu z Luko Dončićem in Goranom Dragićem (ter Vlatkom Čančarjem v bistveno bolj skromni vlogi), jutri bo še hokejska, čeprav brez našega asa Anžeta Kopitarja.

A to ne bo tekmovanje, kot smo ga bili vajeni, ligo NBA v ZDA promovirajo kar kot - Povsem novo igro (Whole New Game), ker bodo vse tekme vseh 22 moštev v t. i. mehurčku - v treh dvoranah kompleksa Walt Disney pri Orlandu na Floridi. In to brez gledalcev oziroma pred 320, kolikor jih bo prisotno virtualno. Ne po televiziji, teh bo bistveno več, prek aplikacije, žrebali jih bodo, njihovi obrazi, kretnje in glas pa bodo vidni na petmetrskih zaslonih ob igrišču. Prazne dvorane in veliko prostora bodo izkoristile televizijske postaje za vpeljavo nove tehnologije kamer. Ena teh je skoraj treščila v obraz Luki Dončiću. "V zadnji sekundi sem jo videl. Bilo je kot v filmu Matrica," se je pošalil Ljubljančan.

57 točk je v treh pripravljalnih tekmah dosegel Dončić, 26 Dragić.

V tej noči bo pa že šlo zares, njegovemu Dallasu, ki je v pripravah dvakrat zmagal in enkrat izgubil, bo stal nasproti Houston. "Cel teden smo jih proučevali. Imajo dva odlična igralca, ki ju moramo ustaviti," je bil kratek 21-letnik. Njegov prvi nasprotnik od skupno osmih v rednem delu do sredine avgusta je dokaj enakovreden, soseda na lestvici zahodne konference zasedata šesto in sedmo mesto, a čeprav sta v nevarnem območju, jima šest moštev ne diha za ovratnik (osmi Memphis zaostaja osem zmag) in se bodo najbrž borila zgolj za zadnjo vstopnico za izločilne boje. Zna pa Dallas biti trd boj za čim boljše izhodišče pred finišem še z Oklahomo, Utahom in Denverjem pred sabo, moštvi iz Los Angelesa, Lakersi in Clippersi, namreč nista na nikogaršnjem spisku želja v prvem krogu končnice.

image
Andrej Petelinsek Ljubljančana se v zadnjih osmih tekmah rednega dela ne bosta srečala.

Goran Dragić skrbi, da ne bi preživel reza, nima, saj je na četrtem mestu na Vzhodu, razlike so velike, le ena ekipa pa bo ostala brez končnice, daleč najslabše kaže Washingtonu. Miami je sicer imel v pripravljalnih tekmah negativno statistiko v zmagah 1:2, nekdanji kapetan slovenske reprezentance pa je po skromni minutaži na prvi proti Sacramentu (11 minut) dobil več priložnosti in proti Utahu ter Memphisu na parketu prebil po pol tekme. Dragić je skupno dosegel 26 točk, le tri manj je Dončić zgolj na zadnji tekmi proti Philadelphii, skupno pa 57. A to noč to ne bo več štelo.

Anketa

Ali poleti kaj manj uporabljate elektronske naprave (TV, računalnik, mobilnik idr.)?

Sudoku