Sosedski obračun pred očmi selektorja Mariboru

Zmago Gomzi, 6.11.2019
Andrej Petelinsek

Tekma državnega prvenstva med mariborskimi in hoškimi odbojkarji postregla z všečno igro

Odbojkarji Maribora tudi po tekmi 7. kroga državnega prvenstva ostajajo neporaženi in na vrhu lestvice. V sosedskem obračunu so s 3:1 (25:27, 25:13, 25:18, 25:21) premagali ekipo Hoč. Tekma je privabila približno 450 gledalcev, spremljal pa jo je tudi selektor slovenske reprezentance, Italijan Alberto Giuliani. Morda tudi zato, da bi lahko ocenil igro Roka Možiča in Uroša Planinšiča, kandidatov za našo izbrano vrsto, ki bo januarja v Berlinu igrala dodatne kvalifikacije za uvrstitev na olimpijske igre.

image
Andrej Petelinsek Alberto Giuliani ter podarjene žoge za OŠ Rada Robiča Limbuš in OŠ Ludvika Pliberška 

Uvodni niz je mineval v izenačeni igri, sredi niza pa so si mariborski odbojkarji priigrali prednosti 19:15, ki pa so jo v nadaljevanju s slabim sprejemom in neizdelanimi napadi zapravili. Hočani so v končnici s točkami Branislava Radovića in Miomirja Crnjanskega dosegli preobrat in osvojili niz. Izguba niza je, kot kaže, razhudila mariborske odbojkarje, ki so v drugem zaigrali kot prerojeni. Točke so osvajali v serijah, tudi zavoljo slabega sprejema tekmeca, razigrala sta se Rok Možič in Žiga Donik, medtem ko na drugi strani mreže Crnjanski ni dosegel točke, Radović pa le dve. Kot bi mignil je bilo 25:13. Tudi v nadaljevanju so gostitelji igrali dobro, vendar si občutnejše prednosti niso priigrali. Ko sta se razigrala Možič in Jan Mulec, so si priigrali prednost 20:14 in pot do zmage v nizu je bila odprta.

Hočani so v četrtem nizu z igro napovedali, da se ne kanijo predati. Zaigrali so zanesljivo in držali korak z gostitelji do rezultata 15:15, nato pa si je mariborska ekipa z nekaj izdelanimi akcijami priigrala prednost 20:15 in poskusi Hočanov v preobrat niso rodili sadov. 

 

Anketa

Na katerem področju najpogosteje ustvarjate z rokami?

Sudoku