Slovensko smučanje v likvidnostnih težavah

STA, 26.3.2020
Robert Balen

Odpoved Vitranca je prinesla finančno luknjo v višini 300.000 evrov, kar bi lahko onemogočilo plačevanje tekočih računov

Trenutne negotove razmere so priklicale črne dni tudi v slovensko alpsko smučanje. Smučarji so ostali brez ključnih treh mesecev na snegu, odpovedani slovenski vrhunec smučarske zime v Kranjski Gori pa je namesto prepotrebnega priliva prinesel finančno luknjo, ki jo bo treba zakrpati, sicer ne bodo mogli plačevati računov.

Smučarska zveza Slovenije je ustavila vse aktivnosti, tekmovanja in treninge. "Težko kar koli govorim, ker moramo upoštevati ukrepe države," je trenutno negotovost, ki je zajela celoten športni svet, za STA opisal vodja panoge za alpsko smučanje Miha Verdnik. Prvič, od kar pripravljajo tekmovanja v alpskem smučanju, so tekmovanje za pokal Vitranc v Kranjski Gori odpovedali zaradi drugih okoliščin, ne vremena. To dejstvo je slovensko smučarijo zavilo v črno, ne le zaradi odpadle tekme, ampak tudi velikih finančnih posledic.

"Gre za finančni zalogaj, ki predstavlja deset do 15 odstotkov proračuna oziroma približno 300.000 evrov. Odpira se problem naše likvidnosti, da ne bomo sposobni plačevati računov," je konkretne posledice omenil Verdnik. Odpoved vseh aktivnosti je prišla v najslabšem času za smučanje: "Marec, april, maj so za nas zelo pomembni z vidika državnih prvenstev, tekmovanj Fis za mlajše tekmovalce, državnih prvenstev v otroških kategorijah, vseh pokalnih tekmovanj. Aprila in maja naredimo tudi kar precej treninga, kar precej kilometrov presmučamo, to zdaj ni mogoče. Odpira se vprašanje, kako bomo to nadoknadili."

Anketa

Ali poleti kaj manj uporabljate elektronske naprave (TV, računalnik, mobilnik idr.)?

Sudoku