Slovenskega prvoligaša okrepila sinova slavnega belgijskega nogometaša in nekdanjega selektorja

STA, ŠR, 13.1.2020
Reuters

Nogometni klub Triglav Kranj je v svoje vrste pripeljal dve okrepitvi. Gre za brata Wilmots iz Belgije, Martena in Rena, sicer sinova nekdanjega zvezdnika in kasneje belgijskega selektorja Marca Wilmotsa.

Oba sta na začetku nogometne poti - Marten ima 20 let, Reno pa je dve leti starejši -, a že imata izkušnje z igranjem zunaj svoje domovine. Oba sta bila tudi člana mladinskih selekcij Belgije.

Marten Wilmots igra na položaju napadalnega vezista, v mlajših kategorijah je nastopal za St. Truiden, Standard Liege in italijanski Avellino, v minuli sezoni pa je igral za člansko zasedbo madžarskega Ferencvarosa.

image
Epa Po uvrstitvi na svetovno prvenstvo

"V ospredje postavljam ekipne cilje, želim si, da bi moštvo igralo dober nogomet in nizalo dobre rezultate. Želim napredovati, skupaj s trenerjem in drugimi nogometaši v klubu. Moštvo ima odlične posameznike, prvi vtis je odličen, saj se čuti dobra energija. Na tem lahko gradimo," je za spletno stran NK Triglav Kranj dejal Marten Wilmots.

Reno Wilmots se najbolje počuti kot osrednji vezist, tudi on pa je produkt nogometne šole St. Truidna. Kasneje je nastopal za Standard Liege in Roeselare, sledil pa je prestop v italijanski Avellino. Igral je še za Carpi in Bisceglie.

"Čutim, da sem prišel v klub, kjer so vsi zelo povezani med seboj. Kar najbolj želim pomagati ekipi, da bi prišla do čim več zmag. Dal bom vse od sebe in se skušal prikazati v najboljši luči," je dodal Reno Wilmots.

image
Reuters
Anketa

Ali ste zadovoljni z vladnim ukrepom solidarnostnega dodatka zaradi koronavirusa za upokojence?

Sudoku