Slovenske odbojkarice se iz sreče niso ničesar naučile

Zmago Gomzi, 9.6.2019
Ozs

Naše odbojkarice so si s porazom proti Portugalkam otežile pot do prvega mesta v skupini srebrne evropske lige

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v B-skupini srebrne evropske lige doživela prvi poraz. Na gostovanju v Pacos de Ferreiri je morala priznati premoč Portugalkam, ki so slavile s 3:2 (25:27, 25:22, 25:23, 22:25, 15:9). Naše odbojkarice čakata še dve tekmi skupinskega dela, obe v Mislinji, v prvi se bodo pojutrišnjem še drugič pomerile s Portugalkami, v soboto, prav tako še drugič, z Grkinjami. Slednje so se na lestvici po zmagi v 3:1 v Estoniji Slovenkam na prvem mestu približale le na točko. Vrstni red po štirih krogih: Slovenija 10 točk, Grčija 9, Portugalska 3, Estonija 2.

Portugalska - Slovenija 3:2
Dvorana Municipal Pacos de Ferreira, gledalcev 905, sodnika: De Baar (Nizozemska) in Nuno (Portugalska).
PORTUGALSKA: Cavalcanti, Duarte 11, Pereira, Monteiro, Durao, V. Rodrigues 6, Clemente, Hurst 19, Resende, Basto, A. Rodrigues 12, Kavalenka 34, Gomes 14, Vale.
SLOVENIJA: Mori 3, Grudina 16, Vovk, Janežič, Blažič 1, Zdovc Sporer 7, Mikl, Zatković 8, Pintar 13, Ščuka 23, Eržen 10, Jerala, Žigon.

"Še vedno je vse v naših rokah, a smo si cilj otežili. Ne vem, kaj se je zgodilo, zagotovo odnos na začetku tekme ni bil pravi. V prvem nizu smo imeli srečo, a se iz tega nismo ničesar naučili. Tudi na začetku drugega nismo igrali dobro, nismo znali zaustaviti nizkih portugalskih napadalk. Z lahkoto so dosegale točke zaradi našega slabega bloka, v obrambi so bila dekleta prepočasna. Čakata nas pomembni tekmi, in če ne bomo igrali bolje, se nam ne piše dobro," je povedal slovenski selektor Alessandro Chiappini.

image
Ozs

Portugalke so v uvodnem nizu imele pobudo in ves čas vodile za točko ali dve, pred končnico za tri (20:17), toda naša dekleta so ujela priključek pri 23:23, v končnici pa dobile niz. Tudi v drugem je bil potek igre podoben, Portugalke so narekovale ritem, pri njihovem vodstvu 22:17 pa je Chiappini posegel po spremembah v šesterki, kar pa se ni obrestovalo. Največ težav je našim dekletom povzročala 20-letna in 193 cm visoka korektorka Julia Kovalenka, igralka italijanskega A-ligaša Cunea, ki je tekmo končala s kar 34 točkami. V tretjem nizu je bila igra bolj izenačena, rahlo prednost so imele gostiteljice, ki so si pred odločilnimi minutami priigrale dve točki prednosti in jih obdržale do konca. Četrti niz je prinesel spremembo v igri naše izbrane vrste. Zaigrala je veliko bolje, povedla 16:11 in vodstvo obdržala do konca niza. Peti je spet minil v boljši igri Portugalk. "Zdi se mi, da smo se pozno začele boriti, zato so se Portugalke razigrale. Nismo dovolj pritiskale z začetnimi udarci, zato je bilo toliko težje igrati v bloku in obrambi. Pomanjkljivosti moramo do naslednje tekme popraviti," je dejala srednja blokerka Ela Pintar.

Anketa

Ali radi gledate slovenske filme?

Sudoku