Slovenska Bistrica: Brezplačno kopanje za vse občane

Tomaž Ajd, 5.7.2020
Tjaša Brglez

V Slovenski Bistrici so na zadnji šolski dan uradno odprli obnovljeno mestno kopališče. Bazen so popolnoma obnovili in tudi povečali, tako da zdaj meri 25 krat 17 metrov. Namestili so sodobnejšo bazensko tehniko in keramiko ter zamenjali bazensko školjko. V vzhodnem delu stavbe so uredili prostor za vzdrževalca in prvo pomoč, severni del zgradbe pa so odstranili in namestili ograjo. Kot je povedal slovenjebistriški župan Ivan Žagar, je celotna naložba z ureditvijo večnamenskega igrišča ob bazenu stala okoli 800 tisoč evrov, 60 tisoč evrov pa je prispevala Fundacija za šport.

Občinski svet je na svoji zadnji seji sklenil, da bo poleti za vse občane Slovenske Bistrice kopanje brezplačno. Da imajo v Slovenski Bistrici stalno bivališče, bodo dokazovali z osebnim dokumentom. Upravitelj bazena, Javni zavod za šport Slovenska Bistrica, je poskrbel tudi za gostinsko ponudbo, najemnik bo poleg napitkov in prigrizkov pripravil še pester spremljevalni program.

"Tega so se lotili mladi ljudje, ki bodo organizirali letni kino, raznorazne delavnice, varstvo otrok, učenje plavanja in podobno," zadovoljno pravi Marjan Štimec, direktor Javnega zavoda za šport Slovenska Bistrica. In kako je odprto kopališče? Od 8. do 10. ure je na voljo jutranje plavanje, dnevno kopanje od 11. do 19. ure, nočno plavanje pa od 20. do 22. ure.

Anketa

Ali poleti kaj manj uporabljate elektronske naprave (TV, računalnik, mobilnik idr.)?

Sudoku