Kakšno priznanje, kakšen uspeh - Damirju Skomini finale lige prvakov!

A.L., 14.5.2019
Reuters

Z Nogometne zveze Slovenije so sporočili ...

Damir Skomina bo s svojo ekipo delil pravico na najpomembnejši tekmi letošnje sezone lige prvakov, so zapisali na spletni strani Nogometne zveze Slovenije. Z Uefe so namreč sporočili, da je sojenje na tekmi med Tottenhamom in Liverpoolom, ki bo 1. junija v Madridu, zaupala Slovencu. Sodniški odbor UEFA je na finale lige prvakov med angleškima ekipama Liverpool in Tottenham delegiral slovenske sodnike na čelu s Koprčanom Damirjem Skomino. Pomagala mu bosta Ljubljančan Jure Praprotnik in Robert Vukan iz Gornje Radgone. 

"Sojenje v finalu Lige prvakov zame predstavlja izjemno čast, obenem pa gre za še večjo odgovornost," je v prvem odzivu povedal Skomina.

image
Andrej Petelinšek

"To bo drugi finale evropskih tekmovanj v članski kategoriji za Skomino in slovenske sodnike v zgodovini samostojne Slovenije. Skomina je na mednarodni listi sodnikov od leta 2003, vse od sezone 2011/2012 pa je prav vsako leto sodil polfinalno tekmo ene izmed evropskih tekmovanj. Sodniški odbor Uefe mu je trikrat zaupal sojenje polfinala lige prvakov, petkrat polfinale evropske lige, leta 2017 pa je delil pravico na finalni tekmi evropske lige med Ajaxom in Manchester Unitedom. Leta 2012 je Skomina sodil še tekmo evropskega superpokala, leta 2016 pa četrtfinale Eura 2016," so še sporočili z NZS.

Nanj se je nedavno spravil Neymar

Sicer pa se je o slovenskem nogometnem sodniku pred tedni govorilo tudi zato, ker je postal tarča žaljivk enega največjih nogometnih zvezdnikov Neymarja. Slednji je imel pred dobrim mesecem na tekmi med PSG in Manchester Unitedom veliko za povedati o delu slovenskih sodnikov, na čelu katerih je bil prav Damir Skomina. Na tekmi je angleškemu klubu uspel velik preobrat, ko je Skomina povsem ob koncu tekme dosodil enajstmetrovko po ogledu posnetka z video tehnologijo. Končni rezultat v Parizu je bil 3:1, s tem pa je Manchester United nadoknadil zaostanek s prve tekme in se uvrstil v četrtfinale Lige prvakov.

image
Reuters

Zmaga Angležev, predvsem pa dosojena enajstmetrovka, je močno razburila Neymarja, ki se je takoj oglasil na Instagramu in slovenskim sodnikom namenil nekaj žaljivih besed, med drugim tudi, da so na igrišču štirje ljudje, "ki se ne spoznajo na nogomet". Nekateri viri celo poročajo, da naj bi brazilski zvezdnik stopil še korak dlje in po tekmi prišel do garderob, a so mu nadaljnje izpade preprečili varnostniki.

Disciplinski komite Uefe je nogometnemu zvezdniku Neymarju naložil kazen prepoved igranja treh tekem.

Anketa

Koliko knjig preberete na leto?

Sudoku