Simone Biles podira rekorde: Po medalje samo še v Tokio

Aleš Mišič, 15.10.2019
EPA

Gimnastična šampionka je s svetovnega prvenstva v Stuttgartu odnesla pet zlatih medalj in s skupaj 25 odličji prekosila Vitalija Šerba

Ameriška gimnastična zvezdnica Simone Biles je svetovno prvenstvo v Nemčiji končala s skupno petimi zlatimi kolajnami, potem ko je bila najboljša z ekipo, v mnogoboju, na preskoku, gredi in parterju. Dvaindvajsetletnica ima zdaj 25 odličij s svetovnih prvenstev in je za dve za seboj pustila dosedanjega rekorderja, Belorusa Vitalija Šerba. Skupno ima na svetovnih prvenstvih 19 naslovov, z olimpijskih iger pa je odnesla štiri zlate in tri bronaste medalje. Priložnost, da obogati svojo olimpijsko bero medalj, bo imela še prihodnje leto v Tokiu, potem pa namerava superšampionka iz Springa v Teksasu končati svojo fenomenalno kariero.

19
zlatih medalj s svetovnih prvenstev ima Američanka

Rodila se je v Columbusu, prestolnici Ohia, in že zgodaj spoznala, kako kruto je lahko življenje. "Moja biološka mama je bila odvisnica od mamil in alkohola, večkrat je bila tudi v zaporu," je že pred časom razkrila mlada šampionka. "Moji starši so me rešili in naučili tega, kako se vesti do drugih ljudi. Podpirajo me od samega začetka, tega jim nikoli ne bom mogla vrniti oziroma se jim dovolj zahvaliti." Ko je bila Simone stara tri leta, so tri brate oddali v rejništvo, Simone in njeno mlajšo sestro Adrio pa sta posvojila dedek in njegova žena, ki ju je Simone sprejela kot prava starša. Tudi Bilesova je ena od 150 deklet žrtev Larryja Nassarja, nekdanjega dolgoletnega zdravnika ameriške gimnastične reprezentance. Nassar je telovadke zvabil k sebi pod pretvezo "posebne obravnave". "Večina me pozna kot srečno, nasmejano in energično dekle, zadnje čase pa ... Počutim se zlomljeno, in bolj ko sem skušala izklopiti glasove v glavi, glasnejši so bili," je v začetku minulega leta na instagramu objavila najuspešnejša gimnastičarka doslej. "Ne bojim se več povedati svoje zgodbe. Tudi sama sem med številnimi tistimi, ki jih je Larry Nassar zlorabil." Zahtevala je tudi ukrepe, da se to v ameriškem športu nikoli več ne zgodi. Zloglasni zdravnik je priznal krivdo, sodišče pa mu je lani izreklo zaporno kazen 40 do 125 let zapora.

image
EPA

Njenih težav pa s tem še ni bilo konec. Pred sodišče bo moral stopiti tudi njen 24-letni brat Tevin Biles-Thomas, ki so ga aretirali avgusta letos z obtožbo, da je na silvestrovo v Clevelandu na neki zabavi v streljanju ubil tri ljudi. Na družbenem omrežju je po šokantni novici zapisala: "Srce me boli za vse vpletene, predvsem za žrtve in njihove družine. Vem, da nikakor ne morem pozdraviti njihove bolečine, bi pa vseeno rada izrazila iskreno sožalje vsem prizadetim v tej grozni tragediji."

Anketa

Ali načrtujete, da boste v letošnji poletni sezoni obiskali Hrvaško?

Sudoku