Si same lakirate nohte? S temi triki bodo še lepši

L. P. L., 18.7.2019
Profimedia

Če niste navdušene nad gelom ali gelišem, če si nohte še vedno lakirate na klasičen način, si preberite, kako bo lak obstojnejši in nohti dlje časa urejeni.

Mnogo žensk se danes odloča za permanentno ali geliš lakiranje, nekatere ženske pa imajo na svojih nohtih raje gel. Če še vedno prisegate na klasičen način lakiranja, potem veste, da si morate vsak drugi dan vzeti čas in nohte na novo urediti.

Z nekaj triki pa si lahko podaljšate obstojnost laka.

Čisti nohti

Preden se lotimo lakiranja nohtov, je zelo pomembno, da so le ti čisti. Roke dobro umijemo z vodo in milom in do suhega osušimo. Nohte lahko za nekaj minut namočimo tudi v alkoholni kis, ki bo pomagal, da bo lak bolj obstojen. Nato nohte dobro osušimo z brisačo.

Prvi nanos

Nohte najprej lakirajte z brezbarvnim lakom, ki jih bo utrdil in pomagal, da bo naslednji nanos bolj obstojen. Poleg tega pa brezbarvni lak preprečuje, da bi nohti postali rumenkasti ali da bi se, ko odstranjujemo lak močnejših barv, ta slabše odstranil s nohta.

Dva nanosa

Ko se brezbarvni lak na nohtih dobro posuši, nanesite barvni lak po izbiri. Nanesite ga v dveh tankih slojih. Prvi sloj naj se dobro posuši, šele nato lakirajte drugič.

Brezbarvni premaz

Na koncu, ko je lak na nohtih popolnoma suh, nanesite še zadnji nanos brezbarvnega laka.

Mrzla voda

Ko bodo nohti popolnoma suhi, jih potopite za nekaj minut v hladno vodo. Ta bo pomagala, da bo lak bolj obstojen.

Takšno lakiranje nohtov vam bo vzelo nekaj več časa, a z rezultatom boste zagotovo zelo zadovoljni.

image
Profimedia Barvni lak nanesite v dveh tankih slojih.
Anketa

Koliko denarja zapravite za božično-novoletna darila?

Sudoku