Seniorski večer z Božičkom

Filip Matko Ficko, 21.12.2018
Marija Erveš

Tradicionalni seniorski večeri, ki so bili v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, skozi vse leto 2018 na programu vsak tretji četrtek v mesecu, so se zaključili tudi v četrtek, 20. decembra.

V DOSOR-jevi kavarnici »Traminček« se je poslednji letošnji seniorski večer pričel ob 18.uri, ko je kot glasbenik prišel v goste Bojan Toplak - »one man band«. Ne samo, da je skrbel za plesno glasbo, je tudi ob nekaterih melodijah prepeval ali pa spremljal na klaviaturah stanovalke in stanovalce, ki so se preizkusili v karaokah.

image
Marija Erveš Zbrani v kavarnici »Traminček«.
 
image
Marija Erveš Prvi pari so zaplesali.
 

Prostovoljki Mariji Erveš, ki je bila pobudnica tovrstnih zabavnih družbenih večerov že pred leti, se je tokrat kot prostovoljka pridružila še medicinska sestra Andreja Lenartič. Slednja je od doma prinesla pecivo, ki ga je sama spekla: medene plošče, kot tudi vino iz Lendavskih goric, pa še Marija je poskrbela za kekse.

image
Marija Erveš Medene plošče medicinske sestre Andreje Lenartič.
 

Stanovalkam in stanovalcem DOSOR-ja, med katerimi je bila večja skupina z dementnega oddelka v spremstvu gospodinje Marije Gomboc, so se na seniorskem večeru pridružili še stanovalke in stanovalci Bivalne enote Zavoda Hrastovec – Trate v Radencih. Pelo in plesalo seje, nekaj po 19. uri pa se je oglasil še drugi dobri mož decembra – Božiček. Opomnil je na obiske Miklavža, na svoje obiske z darili 24. decembra zvečer, kot tudi še na obiske tretjega dobrega moža decembra – dedka Mraza. Z Božičkom so tudi nazdravili in ob tem zapeli pesem »Kolko kapljic, tolko let …«.

image
Marija Erveš Obisk drugega dobrega moža decembra – Božička.
 

Poslovili so se z lepimi željami ob prihajajočih božično-novoletnih praznikih ter si obljubili, da se ponovno srečajo tretji četrtek v januarju prihodnjega leta.

image
Marija Erveš Razvila se je plesna kač.
Anketa

Boste to pomlad urejali svoj vrt?

Sudoku