Seniorski Kapelski fantje

Filip Matko Ficko, 24.10.2018
Filip Matko Ficko

Prelepa si zemlja slovenska, prelepi si Kapelski kraj, so polja, gorice zelene, tam bija moj rodni je kraj…

…so zapeli Kapelski fantje v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, 23. oktobra dopoldne na praznovanju rojstnih stanovalk in stanovalcev tega doma, kateri so praznovali v mesecu septembru in oktobru.

image
Filip Matko Ficko Konec oktobra praznično v DOSOR-ju.

Že 25 let prepevanj je za njimi in sedaj zapojo skupaj le še ob posebnih priložnostih, kajti leta so napravila svoje, da verjetno četverica več ne bo še enkrat nastopila v Ameriki, kar jim je bilo tudi namenjeno.

image
Filip Matko Ficko Kvartet Kapelski fantje.

Z diatonično harmoniko ter svojim drugim basom Milan Markovič spremlja ostalo trojko na nastopih: Anton Kosmajer poje prvi tenor, Marjan Korelc drugi tenor, a Janez Tibaut je baritonist.

image
Filip Matko Ficko Kvartet Kapelski fantje.

Tokrat so v DOSOR-ju zapeli na prošnjo delovne terapevtke Vesne Razboršek in njene sodelavke, gospodinje Suzane Kočar, ki sta zadolženi za pripravo in izvedbo praznovanj rojstnih dni. Kar 30 stanovalk in stanovalcev je praznovalo v minulih dveh mesecih, stanovalka Ema Holcman svoj 90. rojstni dan, a stanovalka Milka Opšteter svoj 70. življenjski jubilej.

image
Filip Matko Ficko Tortice bodo za vse.

Ob prazničnem petju so rojstnodnevniki prejeli priložnostna darilca, iz domske kuhinje (slaščičarne) pa so vsem postregli z rezinami odlične torte.

image
Filip Matko Ficko Čestitke slavljenkam in slavljencem.
Anketa

Kolikokrat tedensko namensko poskrbite za rekreacijo?

Sudoku