Seniorke in seniorji podirali keglje

Filip Matko Ficko, 15.11.2018
FIlip Matko Ficko

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, je v sredo, 14. novembra popoldne, potekala razglasitev rezultatov tradicionalnega vsakoletnega tekmovanja v kegljanju za Martinov pokal.

V velikem restavracijskem prostoru je bila izvedena podelitev pokala, medalj najboljšim ter priznanj.

image
FIlip Matko Ficko Tekmovanje na kegljišču KK Radenska Radenci.
 

Na že 18. tekmovanju za Martinov pokal je prehodni pokal (drugič zapored!) osvojila ekipa DU Radenci (Majda Kaučič, Otto Kos, Franc Šebjanič in Borut Štiberc) s 1978 podrtimi keglji pred ekipo DU Gornja Radgona (Vlasta Hojnik, Marija Rantaša, Ivan Lesjak in Marjan Šalamun – 1877 podrtih kegljev) ter ekipama DU Lendava (Anica Utroša, Jože Horvat, Jože Kerman in Dušan Radaković – 1861 podrtih kegljev) in DU Radenci – 2. ekipa (Anica Čagran, Zvonko Čolnik, Stanko Ilješ in Albin Marinič – 1784 podrtih kegljev). Med posamezniki so največ kegljev podrli: 1. Dušan Radakovič – DU Lendava (521 podrtih kegljev), 2. Ivan Lesjak – DU Gornja Radgona (512) in 3. Jože Horvat – DU Lendava (509). Sledilo je seveda skupno kosilo ter družabno srečanje kegljavk in kegljačev v tretjem življenjskem obdobju še v pozno popoldne, kajti aktivni rekreativni kegljač Stanko Ilješ je imel s seboj svojo diatonično harmoniko in poskrbel za enkratno vzdušje.

image
FIlip Matko Ficko Zmagovalna ekipa Društva upokojencev Radenci.
 
image
FIlip Matko Ficko Prehodni Martinov pokal in medalje za leto 2018.
 
image
FIlip Matko Ficko Trije najboljši med posamezniki.
 

Tekmovanje je potekalo še na edinem štiristeznem avtomatskem kegljišču v Pomurju, ki ga v Radencih upravlja Kegljaški klub Radenska, organizator športnega srečanja seniork in seniorjev v kegljanju pa je tokrat bilo Društvo upokojencev Lendava (športni referent Zlatko Kuk). Sodelovale so štiri ekipe: Društva upokojencev Lendava, Društva upokojencev Gornja Radgona ter dve ekipi Društva upokojencev Radenci. Slednji so tudi branili (in ga ubranili!) osvojeni prehodni pokal iz lanskega leta, saj so pred tem kar tri leta zapored zmagali ter v trajno last osvojili prejšnji pokal članice in člani Društva upokojencev Gornja Radgona.

image
FIlip Matko Ficko Stanko Ilješ, kegljač z nepogrešljivo harmoniko.
Anketa

Ali se poleti držite posebne diete?

Sudoku