Selektor v Mariboru videl veliko dobrega, toda o imenih ni govoril

Zmago Gomzi, 8.11.2019
Andrej Petelinsek

Alberto Giuliani je bil ob kratkem obisku Slovenije prvič na tekmi državnega prvenstva, pri mladcih je opazil potencial. V kratkem se vrne zaradi reprezentančnih obveznosti

Selektor slovenske moške odbojkarske reprezentance, Italijan Alberto Giuliani, se je v minulih dneh mudil v Ljubljani in Mariboru. Osrednja tema pogovorov z vodstvom Odbojkarske zveze Slovenije v slovenski prestolnici so bile dodatne kvalifikacije za uvrstitev na olimpijske igre, ki naše fante od 5. do 10. januarja čakajo v Berlinu. Tam se bodo v skupinskem delu pomerili z Belgijci, Nemci in Čehi - v drugi skupini pa bodo igrale Francija, Srbija, Bolgarija in Nizozemska.

V Mariboru se je selektor pogovarjal s svojim pomočnikom in trenerjem Maribora Sebastijanom Škorcem, zvečer pa si je ogledal tekmo med Mariborom in Hočami. "To je moja prva izkušnja, da spremljam slovensko klubsko odbojko," je povedal italijanski strokovnjak. "Želel sem slovensko odbojko spoznati tudi po tej plati. Tekma je bila zanimiva, videl sem veliko dobrih stvari. Podrobneje sem spremljal igro mlajših odbojkarjev, ki bi se lahko v prihodnjih letih potegovali za reprezentanco. Menim, da imajo nekateri potencial, da se ob dobrem strokovnem delu in želji po napredku razvijejo v kakovostne igralce. Če bo priložnost, si bom ogledal še kakšno tekmo. Kot veste, bomo decembra začeli priprave za januarske kvalifikacije za olimpijske igre. Časa ni veliko, še manj za eksperimentiranje z reprezentanco," je dodal. Na vprašanje, ali je opazil kakšnega odbojkarja, ki bi bil že zdaj zanimiv za reprezentanco, pa je odgovoril: "Po enem ogledu tekme težko rečem. Roka Možiča in Uroša Planinšiča, ki sta že bila na pripravah, poznam. Opazil sem še nekatere, a ne bi o imenih."

image
Andrej Petelinsek Alberto Giuliani je pozdravil Roka Možiča, ki ga že pozna iz reprezentančnih priprav. Morda mu je prišepnil kaj zanimivega glede prihodnosti. 

Priznani menedžer je spremljal Možiča
V družbi Alberta Giulianija je bil pod Pohorjem njegov rojak, znani in priznani menedžer Luca Novi, ki skrbi za približno 70 odbojkarjev, med njimi tudi za Tineta Urnauta. "Z Novijem sva se srečala pred tekmo, povedal mi je, da se zanima za Roka, in ker bi rad videl njegovo igo v živo, je pripotoval na tekmo. To, da se je v dvorani Tabor srečal z Giulianijem, je bilo naključje, oba sta bila presenečena. S kakšnim vtisom je Novi odpotoval iz Maribora, ne vem, po tekmi sva spregovorila le nekaj besed, obljubil pa mi je, da se še slišiva," je povedal Rokov oče Peter Možič.

Naši odbojkarji bodo priprave na kvalifikacije začeli po božičnih praznikih v Ljubljani. Odigrali bodo tri pripravljalne tekme z Nizozemsko, po novem letu pa bodo odpotovali v Berlin. Giuliani verjame, da se lahko uvrstijo na olimpijski turnir v Tokiu, a se hkrati zaveda, da lahkega tekmeca ne bo. "Razmišljati bomo morali o vsaki tekmi posebej. Za uvod turnirja torej z Belgijo, šele nato se osredotočiti na druge in pripraviti ustrezno strategijo. Verjamem da bodo tudi tekmeci razmišljali o nas. Morali bomo igrati dobro, pozabiti na to, kar smo naredili na evropskem prvenstvu, na lepe spomine, in se osredotočiti na kvalifikacije. Seveda pa moramo v tekme prenesti motiv in željo s prvenstva. Le tako bomo lahko dosegli, kar si želimo," je pogovor končal Alberto Giuliani, ki je po prekinitvi pogodbe s turškim velikanom, Halkbankom iz Ankare, že nekaj časa brez klubskih obveznosti.

Anketa

Na katerem področju najpogosteje ustvarjate z rokami?

Sudoku